JAUNUMI

7. Aprīlis 2021 / 17:42

Valsts policijas darbinieki gūst papildu zināšanas cīņai ar korupciju

Iekšlietu ministrijas parlamentārā sekretāre Signe Bole sadarbībā ar Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka vietnieci izmeklēšanas darbības jautājumos Inetu Cīruli un  Pirmās pārvaldes Ceturtās nodaļas pārstāvi Intu Nolli, kas atbildīga par izglītošanas jautājumiem, organizēja attālinātās mācības Valsts policijas darbiniekiem.

Kā norāda Iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens: "Izmeklēšanas kvalitātes pamatā ir aktīvo profesionāļu organizētas mācības strādājošajiem kolēģiem, kā arī pieredzes apmaiņa. Tas ir veids, ka pilnveidot zināšanas ikdienas darba procesā".  Tieši tādēļ tika organizētas šīs attālinātās mācības. 

S. Bole norāda: "Cīņa  ar korupciju vienmēr būs valsts prioritāte, jo koruptīvu noziegumu dēļ cieš ikviens valsts pilsonis, kā arī valsts ekonomika kopumā. Lai cīnītos ar noziegumiem, kas saistīti ar korupciju, ir nepieciešami augsti kvalificēti darbinieki un teicama sadarbība tiesībsargājošo iestāžu starpā. Tāpēc jāiegulda darbs gan amatpersonu izglītošanā, gan operatīvo iestāžu sadarbības veicināšanā". 

Mācībās darbiniekiem tika skaidrots par pirmstiesas izmeklēšanas atsevišķām niansēm korupcijas lietās, kā arī KNAB kompetenci. Tāpat darbiniekiem tika sniegts īss izglītojošs pārskats par likumu "Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā" un interešu konflikta situāciju nepieļaušanu policijas darbā. 
Mācībās  piedalījās ap 150 Valsts policijas darbinieku, kuriem tagad būs vēl plašākas zināšanas par tiesībsargājošo iestāžu darbu, sadarbību ar KNAB, kā arī  labāka izpratne par likuma "Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā" piemērošanu.

Mācības notika Iekšlietu ministrijas sadarbības memoranda ietvaros, un to mērķis bija stiprināt tiesiskumu un  paaugstināt pirmstiesas izmeklēšanas kvalitāti.
 

komentāri
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
jaunumi
24. Aprīlis / 14:43
Plāno palielināt sodus par rupjiem atļautā braukšanas ātruma pārkāpumiem
24. Aprīlis / 14:37
Stājas spēkā spriedums zemes un vēja elektrostacijas īpašnieku strīdā par nomas maksu
24. Aprīlis / 11:53
Otrajā vēlēšanu kārtā ievēlēti Tiesnešu ētikas komisijas un Tiesnešu kvalifikācijas kolēģijas locekļi
24. Aprīlis / 09:06
Senāts: lemjot par pilsonības atņemšanu, jāvērtē samērīgums
23. Aprīlis / 16:46
Informācijai par akcionāriem jābūt korektai un pieejamai ikvienam
AUTORU KATALOGS