JAUNUMI

11. Jūnijs 2021 / 14:33

Iekšlietu ministrija paraksta Kopīgo paziņojumu par apņemšanos strādāt pret cilvēku tirdzniecību darbaspēka ekspluatācijas nolūkā

Iekšlietu ministrijas valsts sekretārs Dimitrijs Trofimovs ir parakstījis Kopīgu paziņojumu par apņemšanos strādāt pret cilvēku tirdzniecību darbaspēka ekspluatācijas nolūkā Baltijas jūras reģiona valstīs, tādējādi  apliecinot Iekšlietu ministrijas vēlmi turpināt darbu, lai stiprinātu Latvijas kapacitāti cilvēku tirdzniecības novēršanā.

Apņemšanās paredz, ka dalībvalstis īstenos vairākus pasākumus, lai stiprinātu dažādu institūciju kapacitāti un spēju novērst cilvēku tirdzniecību, kā arī identificētu upurus un sodītu vainīgos.

Tāpat apņemšanās paredz pilnveidot tiesību aktu ietvaru, uzraudzību un praktisku sadarbību ar darba devējiem, kā arī nodrošināt atbilstošu aizsardzību un palīdzību cilvēku tirdzniecības upuriem.

Līdztekus Latvijai Kopīgajam paziņojumam ir pievienojušās vēl deviņas Baltijas jūras valstis  - Dānija, Igaunija, Islande, Lietuva, Somija, Norvēģija, Polija Vācija un Zviedrija.

Kopīgais paziņojums tapa, rūpīgi apkopojot pēdējā desmitgadē gūtās zināšanas par piemērotākajiem un efektīvākajiem pasākumiem darbā pret cilvēku tirdzniecību darbaspēka ekspluatācijas nolūkā.

Kopīgā paziņojuma teksts pieejams šeit

komentāri
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
jaunumi
28. Marts / 14:19
Senāts vērtē: vai dienesta stāvokļa ļaunprātīga izmantošana ir radījusi būtisku kaitējumu
27. Marts / 16:59
Senāts skaidro ceļu satiksmes negadījumā cietušajam radītā morālā kaitējuma atlīdzības piedziņas kārtību
27. Marts / 15:40
Lietā par dižkoka nozāģēšanu stājas spēkā notiesājošs spriedums
27. Marts / 14:30
Senāts skaidro, kas ir dome un kas ir administrācija
27. Marts / 14:15
Saeimas Juridiskā komisija neatbalsta ģenerālprokurora piedāvātos grozījumus Krimināllikumā saistībā ar aizliegtu vienošanos publiskā iepirkuma procedūrā
AUTORU KATALOGS