JAUNUMI

23. Jūlijs 2021 / 10:28

Prokuratūra tiesai nodevusi krimināllietu par cilvēku tirdzniecību organizētā grupā

2021. gada 16. jūlijā Organizētās noziedzības un citu nozaru specializētās prokuratūras prokurors tiesai nodevis krimināllietu, kurā apsūdzētas trīs personas par cilvēku tirdzniecību organizētā grupā. Viena no šīm trim personām apsūdzēta arī par tīšu vieglu miesas bojājumu nodarīšanu. Uzsākts process par piespiedu ietekmēšanas līdzekļa piemērošanu juridiskai personai.

Apsūdzētās personas, savstarpēji vienojoties un sadalot pienākumus, izveidoja apvienību organizētas grupas veidā nolūkā veikt cilvēku tirdzniecību. No ārvalstīm uz Latviju darba ekspluatācijas nolūkā viņi ar viltu savervēja, pārvadāja, izmitināja personas, kā arī Latvijā, izmantojot viltu, vardarbību un draudus, nodarbināja un nostādīja personas bezpalīdzības stāvoklī. Noziedzīgajā nodarījumā cietušās personas ir septiņi Indijas pilsoņi, kuri piekrita darba piedāvājumam, atlidoja uz Latviju un parakstīja darba līgumu. Cietušie par nostrādāto laika periodu nesaņēma solīto samaksu par darbu, viņiem netika samaksāts par virsstundu darbu un darbu brīvdienās, cietušajiem vairākkārt tika izteikti draudi, viņiem tika atņemtas pases, kuras, neskatoties uz vairākkārtējiem lūgumiem, viņi nesaņēma atpakaļ. Viena persona tīši nodarīja vieglus miesas bojājumus Indijas pilsonim, iesitot ar dūri pa seju.

Par šādām darbībām visas trīs personas apsūdzētas Krimināllikuma 154.1 panta trešajā daļā paredzētā noziedzīgā nodarījuma izdarīšanā, bet viena no tām – arī Krimināllikuma 130. panta otrajā daļā paredzētā noziedzīgā nodarījuma izdarīšanā. Lieta nosūtīta izskatīšanai Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesai.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr viņas vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

komentāri
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
jaunumi
28. Marts / 14:19
Senāts vērtē: vai dienesta stāvokļa ļaunprātīga izmantošana ir radījusi būtisku kaitējumu
27. Marts / 16:59
Senāts skaidro ceļu satiksmes negadījumā cietušajam radītā morālā kaitējuma atlīdzības piedziņas kārtību
27. Marts / 15:40
Lietā par dižkoka nozāģēšanu stājas spēkā notiesājošs spriedums
27. Marts / 14:30
Senāts skaidro, kas ir dome un kas ir administrācija
27. Marts / 14:15
Saeimas Juridiskā komisija neatbalsta ģenerālprokurora piedāvātos grozījumus Krimināllikumā saistībā ar aizliegtu vienošanos publiskā iepirkuma procedūrā
AUTORU KATALOGS