JAUNUMI

30. Jūlijs 2021 / 14:20

Izskatīta zvērinātu tiesu izpildītāja disciplinārlieta
1 komentāri

Zvērinātu tiesu izpildītāju disciplinārlietu komisija 2021. gada 29. jūlija sēdē izskatīja ar tieslietu ministra 2021. gada 19. jūnija rīkojumu ierosinātu disciplinārlietu pret zvērinātu tiesu izpildītāju par zvērinātu tiesu izpildītāju darbību regulējošu normatīvo aktu būtisku pārkāpumu saistībā ar lietas par bezmantinieka mantu vešanu.

Disciplinārlietu komisija konstatēja, ka zvērināts tiesu izpildītājs uz bezmantinieka mantu pieteikto kreditoru prasījumu kopumā 0,38 eiro apmierināšanai ir rīkojis vienlaicīgi abu bezmantinieka mantas sastāvā esošu nekustamo īpašumu izsoli.

Izvērtējot konstatētos apstākļus, zvērināta tiesu izpildītāja rakstveida un mutvārdu paskaidrojumus, konstatētā disciplinārpārkāpuma raksturu un būtību, kā arī ziņas, kas raksturo iepriekšējo darbu zvērināta tiesu izpildītāja amatā, disciplinārlietu komisija ņēma vērā, ka zvērināts tiesu izpildītājs atzina, ka ir pieļāvis kļūdu, norādot, ka turpmāk šādu kļūdu nepieļaus, zvērināts tiesu izpildītājs aktīvi rīkojies, lai novērstu pieļautās kļūdas rezultātā radīto kaitējumu, kā arī zvērināts tiesu izpildītājs iepriekš nav disciplināri sodīts. Ņemot vērā minēto, disciplinārlietu komisija nolēma nepiemērot disciplinārsodu un lēmumu nosūtīt Latvijas Zvērinātu tiesu izpildītāju padomei, lai tā izskaidrotu zvērinātam tiesu izpildītājam viņa rīcības nepareizību. Disciplinārlietu komisijas lēmums nav pārsūdzams.  

komentāri (1)
1 KOMENTĀRS
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Mikele
2. Augusts 2021 / 18:32
0
ATBILDĒT
Roka roku vienmēr mazgā. Jau cik sen bija AT lēmumi par to, ka piedziņu darbības ir jāveic samērīgi, bet nē. Absurds turpinās un padome to akceptē.
jaunumi
18. Aprīlis / 13:10
Saeima 2. lasījumā atbalsta kadastra likuma izmaiņas, iedzīvotājiem nekustamā īpašuma nodokļa maksājumi nepieaugs
18. Aprīlis / 12:39
Varmākam varēs piemērot elektronisko uzraudzību, konceptuāli lemj Saeima
18. Aprīlis / 12:37
Valsts kontroles padomes locekļa amatā Saeima apstiprina Gati Litvinu
18. Aprīlis / 12:24
Senāta Civillietu departamenta senatoru kopsapulce uzsver paskaidrojumu nozīmi civilprocesā
18. Aprīlis / 10:39
20 gadi kopš 10 valstu pievienošanās Eiropas Savienībai: jauns konstitucionāls brīdis Eiropai
AUTORU KATALOGS