JAUNUMI

21. Oktobris 2021 / 12:00

Informācija par tiesu darbu no 21. oktobra līdz 15. novembrim

Lai ierobežotu Covid-19 izplatību un mazinātu sociālo kontaktēšanos, no 21. oktobra līdz 15. novembrim, personu pieeja tiesai pamatā notiks attālināti, nodrošinot tiesu darba nepārtrauktību un personas tiesības uz taisnīgu tiesu.

Tieslietu ministrija informē, ka laikā no šī gada 21. oktobra līdz 15. novembrim lietu skatīšanā tiesas maksimāli izmanto rakstveida procesu vai tās izskata attālināti. Gadījumos, kad lietas izskatīšana ir saistīta ar nozīmīgu personas tiesību aizskārumu un objektīvu steidzamību un nav iespējas nodrošināt lietas izskatīšanu ne rakstveidā, ne attālināti, izmantojot videokonferenci, lietu izskata mutvārdu procesā klātienē. Vienlaikus Tieslietu ministrija uzsver, ka lietas izkatīšana klātienē notiek, ievērojot normatīvajos aktos noteiktās epidemioloģiskās drošības prasības. Savukārt, ja lietas izskatīšanu nav iespējams nodrošināt rakstveidā vai attālināti un jautājums nav saistīts ar nozīmīgu personas tiesību aizskārumu un objektīvu steidzamību, lietas izskatīšanu atliek šajā laika periodā.

Jebkuru neskaidrību gadījumā Tieslietu ministrija aicina lietas dalībniekus sazināties ar tiesu. Visu Latvijas tiesu kontaktinformācija ir atrodama portālā www.tiesas.lv.

Tiesu darbs ārkārtējās situācijas laikā tiek organizēts atbilstoši Ministru kabineta 2021. gada 9. oktobra rīkojumam Nr. 720 "Par ārkārtējās situācijas izsludināšanu" un tajā veiktajiem 2021. gada 20. oktobra grozījumiem.

komentāri
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
jaunumi
28. Marts / 14:19
Senāts vērtē: vai dienesta stāvokļa ļaunprātīga izmantošana ir radījusi būtisku kaitējumu
27. Marts / 16:59
Senāts skaidro ceļu satiksmes negadījumā cietušajam radītā morālā kaitējuma atlīdzības piedziņas kārtību
27. Marts / 15:40
Lietā par dižkoka nozāģēšanu stājas spēkā notiesājošs spriedums
27. Marts / 14:30
Senāts skaidro, kas ir dome un kas ir administrācija
27. Marts / 14:15
Saeimas Juridiskā komisija neatbalsta ģenerālprokurora piedāvātos grozījumus Krimināllikumā saistībā ar aizliegtu vienošanos publiskā iepirkuma procedūrā
AUTORU KATALOGS