FOTO UN VIDEO

22. Oktobris 2021 / 15:43

Pilnveido sadarbību aviācijas nozarē cilvēku tirdzniecības gadījumu novēršanai

20. oktobrī norisinājās darba seminārs, kura laikā tā dalībnieki pilnveidoja sadarbības algoritmu par rīcību gadījumos, kad lidostā vai lidojuma laikā tiek atpazīta iespējama cilvēku tirdzniecība. Šāda algoritma izstrāde un pilnveidošana ir svarīga, lai uzlabotu atbildīgo darbinieku spēju pamanīt un laikus novērst cilvēku tirdzniecības gadījumus.

Seminārā piedalījās pārstāvji no lidostas "Rīga", AirBaltic, Patvērums "Drošā māja", Ārlietu ministrijas, Iekšlietu ministrijas, Valsts robežsardzes un Valsts policijas.

Iekšlietu ministrijas vecākā eksperte Agnese Zīle-Veisberga vērš uzmanību: “Cilvēku tirdzniecības noziegumi ir mums tuvāk, nekā mēs domājam. Pasaulē šo noziegumu skaits būtiski pieaug. Arī Latvijā. Aviācijas nozares loma šo noziegumu novēršanā ir ļoti nozīmīga, jo upuri ļoti bieži tiek pārvadāti vai labprātīgi pārvietojas tieši ar avio transportu. Tādēļ aviācijas nozarē iesaistītajiem – robežsargiem, policistiem, lidostas darbiniekiem, stjuartiem, jābūt vērīgiem, lai pamanītu iespējamo noziedznieku un viņa upuri. Šo cilvēku vērība un gatavība reaģēt ievērojami palielina iespējamā upura uzticēšanos un uzdrīkstēšanos meklēt palīdzību, jo bieži vien laika ir ļoti maz.”

Semināra dalībnieki arī izrunāja dažādu situāciju piemērus un paredzamo rīcību šajos gadījumos, kā arī vienojās par turpmāko rīcību, tai skaitā apmācību organizēšanu gan lidostas “Rīga”, gan AirBaltic darbiniekiem. Arī turpmāk plānotas regulāras tikšanās starp iestādēm, lai pilnveidotu sadarbību cilvēku tirdzniecības gadījumu atklāšanai un upuru novirzīšanai atbalsta saņemšanai.

komentāri
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
jaunumi
25. Aprīlis / 15:56
Tiesai no jauna jāskata lieta par pašvaldības rīkoto apbūves tiesību izsoli
25. Aprīlis / 13:06
Valsts prezidents uzdod ģenerālprokuroram izmeklēt izskanējušos apgalvojumus par iespējamu iejaukšanos vēlēšanu norisē
25. Aprīlis / 11:16
29. aprīlī notiks lektora A. Bitāna lekcija “Latgaliešu valodas tiesiskais regulējums”
24. Aprīlis / 14:43
Plāno palielināt sodus par rupjiem atļautā braukšanas ātruma pārkāpumiem
24. Aprīlis / 14:37
Stājas spēkā spriedums zemes un vēja elektrostacijas īpašnieku strīdā par nomas maksu
AUTORU KATALOGS