JAUNUMI

28. Oktobris 2021 / 14:36

Satversmes tiesa noslēdz pieredzes apmaiņas projekta ar Moldovas Konstitucionālo tiesu pirmo posmu

Ar diskusiju par konstitucionālo tiesu aktuālo judikatūru Satversmes tiesa noslēdz pieredzes apmaiņas projekta “Moldovas Konstitucionālās tiesas juridiskā dienesta kapacitātes stiprināšana” pirmo posmu.

Projekta pirmajā posmā deviņi Moldovas Konstitucionālās tiesas juristi patstāvīgi strādāja ar projekta ekspertu sagatavotajiem materiāliem, kā arī piedalījās lekcijās un diskusijās par konstitucionālo tiesu lomu demokrātiskā tiesiskā valstī, konstitucionālo tiesu darba organizāciju, pieteikumu pieņemamības kritērijiem, pamattiesību ierobežojuma izvērtēšanas metodoloģiju, konstitucionālās tiesas sprieduma tiesiskajām sekām un citiem aktuāliem konstitucionālo tiesību jautājumiem. Lekcijas un diskusijas tika organizētas vebināru formā.

Projekta pirmajā posmā lekcijas un diskusijas vadīja Satversmes tiesas Juridiskā departamenta vadītājs Kristaps Tamužs un konstitucionālo tiesību eksperte Alla Spale. Projektu vadīja un mācību materiālu sagatavošanā piedalījās arī Satversmes tiesas padomniece Elīna Podzorova.

Moldovas Konstitucionālās tiesas juristi izteikuši pateicību par iespēju pilnveidot zināšanas, augstu novērtējuši projekta ekspertu sagatavotos materiālus, diskusijas un projekta organizāciju kopumā.

Projekta otrais posms, kas norisināsies šā gada novembrī, paredzēts Moldovas Konstitucionālās tiesas tiesnešu pieredzes apmaiņai.

Pieredzes apmaiņas projekts tiek īstenots ar Latvijas Republikas Ārlietu ministrijas atbalstu par valsts budžeta programmas 07.00.00 “Attīstības sadarbības projekti un starptautiskā palīdzība” līdzekļiem.

komentāri
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
jaunumi
19. Aprīlis / 17:54
TM rosina paredzēt kriminālatbildību par nelikumīgu finansējumu politiskajām partijām, sākot no 10 minimālajām mēnešalgām
19. Aprīlis / 16:42
Satversmes tiesa stiprina dialogu ar Eiropas Cilvēktiesību tiesu
19. Aprīlis / 10:29
Noslēdzas tiesvedība vienā no politiskās partijas „Latvijas attīstībai” finansēšanas lietām
19. Aprīlis / 09:13
Tieslietu padomes priekšsēdētājs Aigars Strupišs piedalīsies Eiropas Tieslietu padomju asociācijas valdes sēdē
18. Aprīlis / 13:10
Saeima 2. lasījumā atbalsta kadastra likuma izmaiņas, iedzīvotājiem nekustamā īpašuma nodokļa maksājumi nepieaugs
AUTORU KATALOGS