JAUNUMI

2. Decembris 2021 / 08:29

Jānis Bordāns Liepājā ar Kurzemes tiesnešiem runā par tiesu darba uzlabošanas iespējām

Trešdien, 1. decembrī, Ministru prezidenta biedrs, tieslietu ministrs Jānis Bordāns Liepājā tikās ar Kurzemes apgabaltiesas un Kurzemes rajona tiesas vadību, lai apspriestu aktuālos jautājumus tiesu darbā.

Kurzemes rajona tiesā (KRT) tieslietu ministrs apsprieda izmaiņas tiesas darbā, kas saistītas ar e-lietas ieviešanu un pakāpenisku tiesu lietu materiālu digitalizāciju. Tāpat arī Tieslietu ministrijas pārstāvji informēja par Tieslietu mācību centra izveidi, lai īstenotu nepieciešamas pārmaiņas tiesnešu un prokuroru kvalifikācijas celšanas sistēmā. KRT tiesneši ar ministru pārrunāja arī procesuālajā regulējumā veiktos jaunākos grozījumus, kuru mērķis ir paplašināt tiesneša iespējas efektīvāk vadīt tiesvedības procesu.

Sarunas laikā ar Kurzemes apgabaltiesas vadību J. Bordāns akcentēja nozīmīgākos ieguldījumus tiesu sistēmas efektivitātes un kvalitātes paaugstināšanā – tieslietu audita īstenošana, lai uzlabotu pirmstiesas kriminālprocesa efektivitāti; Ekonomisko lietu tiesas izveide, lai stiprinātu tiesu un tiesnešu specializāciju; E-lietas ieviešana, lai paplašinātu tiesas pieejamību sabiedrībai; Tieslietu mācību centra izveide, lai Latvijā radītu ilgtspējīgu un stabilu tiesu varas profesionāļu kvalifikācijas celšanas sistēmu. Efektīva tiesu sistēma ir priekšnoteikums arī valsts ekonomiskajai attīstībai, ārvalstu investīciju piesaistei un sabiedrības labklājībai, uzsvēra tieslietu ministrs. Tikšanās laikā tika uzsvērta sistēmiskas pieejas nozīme tiesnešu mācību procesa nodrošināšanā, īpaši uzsverot mācību satura kvalitāti.

Kurzemes apgabaltiesas un Kurzemes rajona tiesas apmeklējumu laikā J. Bordāns pasniedza Tieslietu ministrijas augstākos apbalvojumus: ar I pakāpes Atzinības rakstu un “zelta” spalvu – Kurzemes apgabaltiesas tiesnesi Vinetu Vaiteku, ar II pakāpes Atzinības rakstu un “sudraba” spalvu Kurzemes rajona tiesas tiesnešus Dinu Rīnu un Arni Lapiņu. Tieslietu ministrs sveica arī Kurzemes rajona tiesas tiesnesi Ilgvaru Jaunģelži, kurš apbalvots ar Atzinības krustu par sevišķiem nopelniem Latvijas valsts labā.

Darba vizītes otrajā dienā, 2. decembrī, J. Bordāns apmeklēs jaunā Liepājas cietuma būvniecībai paredzēto teritoriju, kā arī ieradīsies Liepājas domē, kur tiksies arī tās priekšsēdētāju Gunāru Ansiņu un iepazīsies ar Apmeklētāju pieņemšanas centra darbu.

komentāri
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
jaunumi
18. Aprīlis / 13:10
Saeima 2. lasījumā atbalsta kadastra likuma izmaiņas, iedzīvotājiem nekustamā īpašuma nodokļa maksājumi nepieaugs
18. Aprīlis / 12:39
Varmākam varēs piemērot elektronisko uzraudzību, konceptuāli lemj Saeima
18. Aprīlis / 12:37
Valsts kontroles padomes locekļa amatā Saeima apstiprina Gati Litvinu
18. Aprīlis / 12:24
Senāta Civillietu departamenta senatoru kopsapulce uzsver paskaidrojumu nozīmi civilprocesā
18. Aprīlis / 10:39
20 gadi kopš 10 valstu pievienošanās Eiropas Savienībai: jauns konstitucionāls brīdis Eiropai
AUTORU KATALOGS