FOTO UN VIDEO

17. Februāris 2022 / 13:50

Ekonomisko lietu tiesas priekšsēdētājs Miķelis Zumbergs: Mūsdienu sabiedrībai pietrūkst cieņas un cilvēcības citam pret citu

Apgabaltiesu un Augstākās tiesas tiesnešu biogrāfiskās vārdnīcas “Latvijas tiesneši 1990–2020” prezentācijas pasākumā grāmatas sastādītājs Valters Ščerbinskis aicināja uz sarunu Kurzemes rajona tiesas priekšsēdētāja vietnieku Madaru Plepi un Ekonomisko lietu tiesas priekšsēdētāju Miķeli Zumbergu.

Atbildot uz jautājumu, kāds ir “jaunās paaudzes” tiesnesis, M. Plepis pauda viedokli, ka tiesnesis ir mērķtiecīgs, izzināt gribošs un inovatīvs. Bet uz aicinājumu pastāstīt, ko vēlētos lasīt līdzīgā grāmatā pēc 30 gadiem, M. Plepis domā, ka tajā noteikti būs sadaļa, kā tiesu sistēma mainījās Covid apstākļos – attīstījās tehnoloģijas, tiesas sēdi kļuva iespējams vadīt pat neatrodoties tiesas zālē un pārvarēt citus šā laika izaicinājumus. 

Savukārt M. Zumbergs pēc 30 gadiem par sevi gribētu lasīt, ka viņš ir kā miertiesnesis, kurš strīda izšķiršanā spēj atjaunot mieru starp abām pusēm. Viņaprāt, mūsdienu sabiedrībai pietrūkst cieņas un cilvēcības citam pret citu. Attiecības ir jākopj gluži kā zeme. “Stādi šodien un ceri, ka izaugs nākotnē,” teica M. Zumbergs.

komentāri
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
jaunumi
19. Aprīlis / 17:54
TM rosina paredzēt kriminālatbildību par nelikumīgu finansējumu politiskajām partijām, sākot no 10 minimālajām mēnešalgām
19. Aprīlis / 16:42
Satversmes tiesa stiprina dialogu ar Eiropas Cilvēktiesību tiesu
19. Aprīlis / 10:29
Noslēdzas tiesvedība vienā no politiskās partijas „Latvijas attīstībai” finansēšanas lietām
19. Aprīlis / 09:13
Tieslietu padomes priekšsēdētājs Aigars Strupišs piedalīsies Eiropas Tieslietu padomju asociācijas valdes sēdē
18. Aprīlis / 13:10
Saeima 2. lasījumā atbalsta kadastra likuma izmaiņas, iedzīvotājiem nekustamā īpašuma nodokļa maksājumi nepieaugs
AUTORU KATALOGS