AFIŠA

10. Marts 2022 / 11:34

Izsludina atklātu konkursu uz KNAB priekšnieka amatu

Ceturtdien, 10. martā, Valsts kanceleja izsludinājusi atklātu konkursu uz Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka amatu. Pretendenti aicināti iesniegt pieteikumus elektroniski līdz 6. aprīlim.

Galvenās pretendentiem izvirzītās prasības ir šādas:

  • atbilstība likumā noteiktajam [1],
  • augstākā profesionālā vai akadēmiskā izglītība (izņemot pirmā līmeņa profesionālo izglītību) un jurista kvalifikācija;
  • amatam atbilstoša darba pieredze;
  • pieredze vadošā amatā publiskajā pārvaldē vai tiesību aizsardzības jomā.

Tāpat jāspēj uztvert un analizēt sarežģītu, liela apjoma informāciju dažādās jomās un jautājumus jāprot risināt sistemātiski. No pretendentiem tiek sagaidītas arī labas stratēģiskās plānošanas, sadarbības, komunikācijas un prezentācijas prasmes.

Nākamajam potenciālajam KNAB priekšniekam jābūt orientētam uz attīstību, jāspēj pieņemt lēmumus, izvērtējot informāciju un uzņemoties atbildību. No amata pretendentiem tiek sagaidīta arī prasme vadīt un organizēt komandas darbu, lai nodrošinātu iestādes mērķu sasniegšanu, vienlaikus arī veidojot pozitīvu gaisotni iestādē.

Piesakoties konkursā, pretendentiem jāiesniedz dzīvesgājuma apraksts (CV), izglītību un nepieciešamās valodas prasmes apliecinoši dokumenti, kā arī pašrocīgi aizpildīta aptaujas lapa un autobiogrāfija. Tāpat arī jāiesniedz vismaz divas atsauksmes no iepriekšējām darbavietām un motivācijas vēstule, kurā izklāstīts pretendenta redzējums par KNAB darbības prioritātēm, attīstību un jomas pilnveidošanu Latvijā.

Pretendentu atlase notiks divās kārtās. Pirmās kārtas laikā konkursa komisija izvērtēs iesniegtos dokumentus un pretendentu atbilstību obligātajām prasībām. Tāpat šīs kārtas laikā komisija vērtēs Satversmes aizsardzības biroja sniegto atzinumu par katra pretendenta atbilstību likumā noteiktajām prasībām, lai saņemtu speciālo atļauju pieejai valsts noslēpumam.

Konkursa otrajā kārtā pretendenti pārrunu laikā komisijai skaidros savu redzējumu par KNAB turpmāko attīstību un prioritātēm. Šīs kārtas laikā tiks novērtētas arī pretendentu vadības kompetences.

Konkursa noslēgumā visaugstāko novērtējumu guvušais pretendents tiks virzīts Ministru kabineta apstiprinājumam. KNAB priekšnieku pēc Ministru kabineta ieteikuma amatā ieceļ Saeima. KNAB priekšnieka amats paredz atbildīgu un dinamisku darbu ar starptautiskās sadarbības iespējām. Ieņemot amatu, nākamā KNAB priekšnieka mēnešalgas apmērs būs no 4814 eiro (pirms nodokļu nomaksas).

Konkursa sludinājums publicēts oficiālajā izdevumā “Latvijas Vēstnesis” un tiks publicēts, MK tīmekļvietnē un sociālajos tīklos.

Konkursa pretendentu vērtēšanas komisiju vada Valsts kancelejas direktors Jānis Citskovskis, tās sastāvā ir ģenerālprokurors Juris Stukāns, Satversmes aizsardzības biroja direktors Egils Zviedris un Valsts drošības dienesta priekšnieks Normunds Mežviets. Tāpat pretendentu atlasē ar padomdevēja tiesībām piedalās ne vairāk kā trīs Sabiedriski konsultatīvās padomes pilnvaroti pārstāvji.  

[1] Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja likuma 4. panta piektajā daļā noteiktās prasības

komentāri
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
jaunumi
28. Marts / 14:19
Senāts vērtē: vai dienesta stāvokļa ļaunprātīga izmantošana ir radījusi būtisku kaitējumu
27. Marts / 16:59
Senāts skaidro ceļu satiksmes negadījumā cietušajam radītā morālā kaitējuma atlīdzības piedziņas kārtību
27. Marts / 15:40
Lietā par dižkoka nozāģēšanu stājas spēkā notiesājošs spriedums
27. Marts / 14:30
Senāts skaidro, kas ir dome un kas ir administrācija
27. Marts / 14:15
Saeimas Juridiskā komisija neatbalsta ģenerālprokurora piedāvātos grozījumus Krimināllikumā saistībā ar aizliegtu vienošanos publiskā iepirkuma procedūrā
AUTORU KATALOGS