AFIŠA

14. Marts 2022 / 11:49

Tiesu izpildītāju dienā bez maksas konsultēs par atbrīvošanos no parādsaistībām un parādu pārvaldību

17. martā visā Latvijā norisināsies ikgadējā Tiesu izpildītāju diena. Tās ietvaros iedzīvotāji bez maksas varēs saņemt konsultācijas par jautājumiem, kas saistīti ar fiziskās personas atbrīvošanu no parādsaistībām un parādu pārvaldību.

Pagājušā gada 28. jūnijā tika izsludināts jauns likums par fiziskās personas atbrīvošanu no parādsaistībām, kas paredz jaunu regulējumu finansiālajās grūtībās nonākušām personām, kuras nespēj nokārtot savas parādsaistības. Jaunā regulējuma ietvaros parādsaistību dzēšanas iespējas fiziskām personām ir iespējams izmantot jau no šā gada 1. janvāra. Jaunais regulējums attiecas uz parādsaistībām, kuru kopējais apmērs pārsniedz vienu valstī noteikto minimālo mēneša darba algu jeb 500 eiro, bet nepārsniedz 5000 eiro.

Latvijas Zvērinātu tiesu izpildītāju padomes priekšsēdētāja Iveta Kruka: “Tiesu izpildītāju diena ir laba iespēja iedzīvotājiem saņemt bezmaksas konsultācijas par sev aktuālajiem jautājumiem parādsaistību atrisināšanas jomā. Šogad liekam uzsvaru uz jauno regulējumu, kas paredz fizisko personu atbrīvošanu no parādsaistībām. Tas paplašina mazāk nodrošināto iedzīvotāju iespējas atbrīvoties no parādsaistībām un mazina nepieciešamību slēpt patiesos ienākumus, tādejādi mazinot arī pelēko ekonomiku. Līdz šim fiziskajām personām bija pieejams salīdzinoši dārgs maksātnespējas process, ja cilvēka parādsaistības bija vismaz 5000 eiro.”

“Parādniekiem vienmēr der atcerēties, ka visdrošākais un lētākais veids, kā  atrisināt ar parādu saistītos jautājumus, ir laicīgi sazināties ar savu tiesu izpildītāju. Slēpšanās un izvairīšanās parādsaistību jautājumu neatrisina, bet gluži pretēji var palielināt parāda apjomu un kavēt laicīgu parāda atmaksas risinājumu atrašanu,” norāda I. Kruka.

Iedzīvotājiem Latvijas Zvērinātu tiesu izpildītāju padomes bezmaksas konsultācijas 17. martā būs pieejamas visas dienas garumā no pulksten 9.00 līdz 17.00

  • pa tālruni: 67290005
  • pa e-pastu: tidienas@lzti.lv
  • WhatsApp čatā: 27840355
  •  Facebook:  facebook.com/LZTIP

Tiesu izpildītāju dienas ir Latvijas Zvērinātu tiesu izpildītāju padomes 2016. gadā aizsākta iniciatīva. To mērķis ir sniegt plašāku informāciju par tiesu izpildītāju darbu Latvijā un dot iespēju cilvēkiem bez maksas saņemt juridiskās konsultācijas parādu atmaksas jautājumos.

komentāri
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
jaunumi
28. Marts / 14:19
Senāts vērtē: vai dienesta stāvokļa ļaunprātīga izmantošana ir radījusi būtisku kaitējumu
27. Marts / 16:59
Senāts skaidro ceļu satiksmes negadījumā cietušajam radītā morālā kaitējuma atlīdzības piedziņas kārtību
27. Marts / 15:40
Lietā par dižkoka nozāģēšanu stājas spēkā notiesājošs spriedums
27. Marts / 14:30
Senāts skaidro, kas ir dome un kas ir administrācija
27. Marts / 14:15
Saeimas Juridiskā komisija neatbalsta ģenerālprokurora piedāvātos grozījumus Krimināllikumā saistībā ar aizliegtu vienošanos publiskā iepirkuma procedūrā
AUTORU KATALOGS