AFIŠA

21. Aprīlis 2022 / 09:10

Mediācijas dienas 2022

Laikā no 25. līdz 29. aprīlim norisināsies Mediācijas dienas 2022, kuras organizē Sertificētu mediatoru padome sadarbībā ar biedrību “Mediācija un ADR”. Šogad Mediācijas dienu ietvaros notiks vairāki publiski pasākumi dažādām auditorijām. Pasākumu mērķis ir veicināt izpratni un informētību par mediāciju, mediācijas kā alternatīvas metodes tiesai konfliktu risināšanā pieejamību un izmantošanu. Mediācija ir strīdu risināšanas veids, kas ir balstīts uz sadarbību vērstas un cieņpilnas komunikācijas principos, ļaujot izprast strīdā iesaistīto pušu kopīgās intereses un vērtības un rast abpusēji pieņemamu konflikta risinājumu.

Sertificētu mediatoru konsultācijas par mediācijas izmantošanu konkrētu strīdu risināšanai. Par konsultācijas laiku un vietu notiek vienošanās ar katru mediatoru atsevišķi, iespējamas arī attālinātās konsultācijas. Mediatoru konsultantu saraksts pieejams šeit.

Foto orientēšanās “Mediācijas ceļš”. Mediācijas dienu laikā un turpmāk ikvienam būs iespēja pārbaudīt savas zināšanas par mediāciju, dodoties pastaigā Rīgas centra ielās. Biedrības “Mediācija un ADR” izveidotās foto orientēšanās laikā būs jāapmeklē kartē atzīmētie kontroles punkti, jāatbild uz jautājumiem par mediāciju un jāatrod fotogrāfijās attēlotie objekti. Plašāka informācija pieejama mājaslapā.

Apzinātības prakses nodarbība tiešsaistē notiks 26. aprīlī plkst. 19.00–20.30. Ikviens interesents aicināts uzzināt par apzinātības prakses pamatprincipiem. Apzināta komunikācija ietver uzmanīgu klausīšanos, vērību pret sarunu biedru un emociju apzināšanos, kas savukārt ietekmē mediācijas procesa kvalitāti un rezultātu. Nodarbību vadīs centra “Miervidi” pasniedzēja, psiholoģe, psihoterapeite un deju un kustību terapeite Indra Majore-Dūšele un psihologs,  uzņēmējs, centra “Miervidi” vadītājs Sandis Kristars Dūšelis. Pieteikšanās šeit.

Interaktīvs pasākums “Kā kļūt par mediatoru” notiks attālināti 27. aprīlī plkst. 10.00–11.30. Aicināts piedalīties ikviens interesents. Pasākumā būs iespēja uzzināt par mediatoru mācībām, nepieciešamajām priekšzināšanām, atšķirībām starp mediatoru un sertificētu mediatoru, mediatoru sertifikācijas pārbaudījumiem, uzdot jautājumus. Pasākumā piedalīsies Serificētu mediatoru padomes, biedrības “Mediācija un ADR”, biedrības “Integrētā mediācija” un biedrības “Mediācijas telpa” pārstāvji. Pasākuma norises tiešsaistes saite ir šeit.

Bāriņtiesu un sociālo darbinieku attālinātā darbnīca/seminārs notiks 28. aprīlī plkst. 9.00–10.30. Lai pasākums izdotos un sasniegtu katru no jums, lūgums līdz 26. aprīlim iesūtīt savus jautājumus un sev interesējošās tēmas par mediāciju un mediācijas procesu vai arī dalīties pieredzē par mediācijas izmantošanu. Pieteikšanās šeit.

Tiesnešu un tiesas darbinieku attālinātā darbnīca notiks 28. aprīlī plkst. 13.00–14.30. Sertificētas mediatores Kristīne Dārzniece un Baiba Strupiša apspriedīs ar klātesošajiem jautājumus, kas saistīti ar mediācijas ieteikšanas praktiskajiem aspektiem, kā arī sniegs konkrētus ieteikumus un instrumentus, kā tikt galā ar eskalētām vai emocionālām situācijām. Pieteikšanās šeit

Lekcija “Mediācija un bērns vecāku konfliktā” notiks tiešsaistē 29. aprīlī plkst. 16.00–17.00. Aicināts piedalīties ikviens interesents. Lekciju vadīs sertificēta mediatore, sistēmiskā, ģimenes un pāru terapeite Lelde Kāpiņa. Pasākumam iespējams pieteikties līdz 27.04. Pieteikšanās šeit.

Mediācijas dienās 2022 notiks arī vairāki slēgtie pasākumi, kuru laikā mediatori tiksies gan ar skolotājiem, gan ar augstskolu studentiem, lai caur zināšanu papildināšanu un prasmju treniņiem veicinātu mediācijas prasmju pielietojumu ikdienas strīdu risināšanā.

Sertificētu mediatoru konsultāciju tālrunis darba dienās ikvienam interesentam: 28 050 777. Sertificētu mediatoru mājaslapa: www.sertificetimediatori.lv. Biedrības “Mediācija un ADR” mājaslapa: https://adr.mediacija.lv/.

komentāri
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
jaunumi
28. Marts / 14:19
Senāts vērtē: vai dienesta stāvokļa ļaunprātīga izmantošana ir radījusi būtisku kaitējumu
27. Marts / 16:59
Senāts skaidro ceļu satiksmes negadījumā cietušajam radītā morālā kaitējuma atlīdzības piedziņas kārtību
27. Marts / 15:40
Lietā par dižkoka nozāģēšanu stājas spēkā notiesājošs spriedums
27. Marts / 14:30
Senāts skaidro, kas ir dome un kas ir administrācija
27. Marts / 14:15
Saeimas Juridiskā komisija neatbalsta ģenerālprokurora piedāvātos grozījumus Krimināllikumā saistībā ar aizliegtu vienošanos publiskā iepirkuma procedūrā
AUTORU KATALOGS