AFIŠA

12. Maijs 2022 / 13:13

Aicina uz diskusiju “Uzņēmumu grupas korporatīvā pārvaldība – integrācija vai autonomija?”

27. maijā no plkst. 10.00 līdz 12.40 konferenču centrā ATTA CENTRE norisināsies Korporatīvās pārvaldības konsultatīvās padomes organizētā ekspertu diskusija “Uzņēmumu grupas korporatīvā pārvaldība – integrācija vai autonomija?”, kas šogad būs jau otrais pasākums diskusiju ciklā labākai korporatīvajai pārvaldībai.

Iepriekšējās diskusijās eksperti diskutēja par labu korporatīvo pārvaldību atsevišķu uzņēmumu līmenī. Šī diskusija būs īpaša ar to, ka runāsim par korporatīvās pārvaldības īpatnībām uzņēmumiem, kuri atrodas uzņēmumu grupās (koncernos). Grupas uzņēmumiem pastāv izteikta sadarbība informācijas apmaiņas, zinātības pārneses un biznesa iespēju izmantošanā, kas uzlabo konkurētspēju un efektivitāti. Tomēr, šie ieguvumi nav iespējami bez vienotas korporatīvas kultūras, morālās atbildības un procedūrām, kas ierobežo katra individuālā grupas dalībnieka autonomiju. Diskusijas ietvaros uzņēmēji ar daudzu gadu pieredzi dalīsies ar savu pieredzi par to kā integrēti pārvaldīt vairāku uzņēmumu grupu, un diskutēs par veidiem, kā saglabāt katra atsevišķā grupas uzņēmuma unikalitāti.

Pasākuma ievadā zvērinātu advokātu biroja COBALT partneris un Tieslietu ministrijas Korporatīvās pārvaldības konsultatīvās padomes loceklis Gatis Flinters apkopos labās prakses piemērus grupas korporatīvās pārvaldības jautājumos. Pēc tam sekojošajā paneļdiskusijā eksperti meklēs atbildes uz jautājumu, kas ir grupas intereses un kā ar tām sadzīvot, kā arī analizēs korporatīvās kultūras, morālās atbildības un zinātības pārneses jautājumus grupas ietvaros. Šajā diskusijā kā eksperti piedalīsies Cēsu Alus valdes priekšsēdētāja Eva Sietiņsone, Neste Latvija valdes priekšsēdētājs Armands Beiziķis, Eco Baltia valdes priekšsēdētājs Māris Simanovičs un Vita Mārkets finanšu direktors Gatis Gaigals. Paneļdiskusiju moderēs VAS Latvijas Dzelzceļš padomes loceklis Reinis Ceplis.

Pasākuma otrajā daļā, eksperti diskutēs par praktiskiem izaicinājumiem uzņēmumu grupas vadītājiem, tostarp, par uzņēmumu stratēģiju izstrādi, pārvaldes institūciju veidošanu un vienotu politiku ieviešanu. Ekspertu starpā būs Latvenergo valdes loceklis Guntars Baļčūns, Tele2 valdes priekšsēdētājs Valdis Vancovičs, Veselības centra 4 grupas uzņēmumu Liora S.I. un Privātklīnika “Ģimenes veselība” valdes locekle Zane Rēvalde, kā arī zvērinātu advokātu biroja Eversheds Sutherland Bitāns vecākais partneris Māris Vainovskis. Paneļdiskusiju moderēs OP Corporate Bank plc filiāle Latvijā vadītājs un Nasdaq CSD SE padomes loceklis Elmārs Prikšāns.

Ekspertu sarunām būs iespēja sekot līdzi ne tikai klātienē, bet arī video tiešraidē.  

Diskusiju organizē Korporatīvās pārvaldības konsultatīvā padome sadarbībā ar Tieslietu ministriju, Nasdaq Riga, Finanšu un kapitāla tirgus komisiju, zvērinātu advokātu biroju COBALT un citiem partneriem, kuriem rūp laba korporatīvā pārvaldība Latvijā.

Diskusijas programma

Dalība pasākumā ir bez maksas, tikai pēc iepriekšējas pieteikšanās.

Reģistrēties dalībai diskusijā šeit.

Diskusijas video tiešraidei būs iespēja sekot arī COBALT un Nasdaq Riga Facebook lapās.

Tieslietu ministrijas izveidotā Korporatīvās pārvaldības konsultatīvā padome 2020. gada nogalē noslēdza darbu pie Latvijas Korporatīvās pārvaldības kodeksa. Tas ir izstrādāts, ņemot vērā Latvijas Republikas normatīvajos aktos uzņēmumiem izvirzītās prasības, kā arī Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (OECD) ieteikumus uzņēmumu korporatīvajai pārvaldībai. Informatīvu video par Latvijas Korporatīvās pārvaldības kodeksu skatīt Tieslietu ministrijas mājaslapā.

2021. gadā aizsāktā diskusiju cikla mērķis ir veicināt labāku korporatīvo pārvaldību un ieviest praksē Latvijas korporatīvās pārvaldības kodeksu. Plašāka informācija par diskusiju ciklu pieejama Tieslietu ministrijas mājaslapā.

komentāri
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
jaunumi
28. Marts / 14:19
Senāts vērtē: vai dienesta stāvokļa ļaunprātīga izmantošana ir radījusi būtisku kaitējumu
27. Marts / 16:59
Senāts skaidro ceļu satiksmes negadījumā cietušajam radītā morālā kaitējuma atlīdzības piedziņas kārtību
27. Marts / 15:40
Lietā par dižkoka nozāģēšanu stājas spēkā notiesājošs spriedums
27. Marts / 14:30
Senāts skaidro, kas ir dome un kas ir administrācija
27. Marts / 14:15
Saeimas Juridiskā komisija neatbalsta ģenerālprokurora piedāvātos grozījumus Krimināllikumā saistībā ar aizliegtu vienošanos publiskā iepirkuma procedūrā
AUTORU KATALOGS