JAUNUMI

26. Maijs 2022 / 13:28

Iekšlietu ministra amatā stājas Kristaps Eklons

26. maijā Saeima izteica uzticību jaunajam iekšlietu ministram Kristapam Eklonam, kurš iepriekš ieņēma Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta priekšnieka vietnieka amatu.

K. Eklons uzsver: "Esmu piekritis uzņemties šo darbu, jo uzskatu, ka Latvijas valdībai kopumā šobrīd ir daudz lielāka nozīme jāpievērš iekšējai drošībai un valsts un sabiedrības noturības spēju stiprināšanai.

Es vēlos stabili turpināt Marijas Golubevas iesākto, it īpaši izglītības un robežu drošības jomā.

Dienesti nodrošinās nulli tolerances un sodīs tos, kas atbalsta Krievijas agresiju un provocē spriedzi sabiedrībā, mēs risināsim Ukrainas bēgļu jautājumus sadarbībā ar visām iesaistītajām pusēm. Mēs turpināsim stiprināt ārējo robežu un visu civilās aizsardzības sistēmu kopumā katrā iestādē un modernizēsim infrastruktūru visos iekšlietu dienestos."

K. Eklons 2017. gadā ir ieguvis ģenerāļa speciālo dienesta pakāpi, un kopš 2011. gada 19. decembra bija Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta priekšnieka vietnieks. K. Eklonam ir liela starptautiskā pieredze, kvalificējoties gan Eiropas, gan pasaules mācībās par civilo aizsardzību un civilām un militārām krīzēm.

komentāri
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
jaunumi
19. Aprīlis / 17:54
TM rosina paredzēt kriminālatbildību par nelikumīgu finansējumu politiskajām partijām, sākot no 10 minimālajām mēnešalgām
19. Aprīlis / 16:42
Satversmes tiesa stiprina dialogu ar Eiropas Cilvēktiesību tiesu
19. Aprīlis / 10:29
Noslēdzas tiesvedība vienā no politiskās partijas „Latvijas attīstībai” finansēšanas lietām
19. Aprīlis / 09:13
Tieslietu padomes priekšsēdētājs Aigars Strupišs piedalīsies Eiropas Tieslietu padomju asociācijas valdes sēdē
18. Aprīlis / 13:10
Saeima 2. lasījumā atbalsta kadastra likuma izmaiņas, iedzīvotājiem nekustamā īpašuma nodokļa maksājumi nepieaugs
AUTORU KATALOGS