JAUNUMI

27. Jūnijs 2022 / 14:08

Senatore Veronika Krūmiņa piedalās konferencē Eiropas Savienības Tiesā

Senāta Administratīvo lietu departamenta senatore Veronika Krūmiņa 27. un 28. jūnijā devusies uz Eiropas Savienības Tiesu, lai piedalītos konferencē “Demokrātija, tiesiskums un cilvēka cieņa.” Konferences ietvaros notiks arī svinīga ceremonija, kurā Eiropas Savienības Tiesai pirmo reizi tiks nodots mākslas darbs no Latvijas – latviešu trimdas mākslinieces Dainas Dagnijas glezna "Imigranti".

Konferenci ar priekšlasījumu attālināti atklās bijusī Latvijas prezidente Vaira Vīķe-Freiberga. Pēc tam sekos paneļdiskusija, kurā piedalīsies Eiropas Savienības Tiesas (EST) priekšsēdētājs Kūns Lēnarts (Koen Lenaerts), EST tiesnese, palātas priekšsēdētāja Ineta Ziemele un Tartu Universitātes Juridiskās fakultātes profesors Lauris Melkso (Lauri Mälksoo). Savukārt diskusiju vadīs EST ģenerāladvokāte Laila Medina.

Svinīgajā gleznas nodošanas ceremonijā klātesošos uzrunās EST tiesnese un kultūras mantojuma komisijas prezidente Lučija Serēna Rosi (Lucia Serena Rossi), Latvijas tieslietu ministrs Jānis Bordāns, Latvijas Universitātes asociētais profesors Jānis Pleps un Latvijas Nacionālā mākslas muzeja izstāžu zāles ARSENĀLS kolekciju un krājumu departamenta vadītāja Elita Ansone. Svinīgajā mākslas darba nodošanas pasākumā uzstāsies Luksemburgas latviešu koris «Meluzīna» mākslinieciskās vadītājas Jūlijas Norveles vadībā.

Mākslinieces glezna "Imigranti" ir Latvijas Nacionālā mākslas muzeja krājuma kolekcijā esošs mākslas darbs, kas Eiropas Savienības Tiesai tiks nodots uz pieciem gadiem. Tā ir glezna, kurā attēlota mākslinieces ģimene, kā bēgļiem ieceļojot Ņujorkā 1951. gadā.

Pasākumi tiek rīkoti Eiropas Savienības Tiesas 70. dibināšanas gadā, izceļot šo nozīmīgo gadskārtu un godinot Latvijas Satversmes simtgadi.

komentāri
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
jaunumi
18. Aprīlis / 13:10
Saeima 2. lasījumā atbalsta kadastra likuma izmaiņas, iedzīvotājiem nekustamā īpašuma nodokļa maksājumi nepieaugs
18. Aprīlis / 12:39
Varmākam varēs piemērot elektronisko uzraudzību, konceptuāli lemj Saeima
18. Aprīlis / 12:37
Valsts kontroles padomes locekļa amatā Saeima apstiprina Gati Litvinu
18. Aprīlis / 12:24
Senāta Civillietu departamenta senatoru kopsapulce uzsver paskaidrojumu nozīmi civilprocesā
18. Aprīlis / 10:39
20 gadi kopš 10 valstu pievienošanās Eiropas Savienībai: jauns konstitucionāls brīdis Eiropai
AUTORU KATALOGS