JAUNUMI

15. Augusts 2022 / 16:55

Satversmes tiesa aicina studentus piedalīties Satversmes simtgadei veltītā vasaras skolā (plenērā)

Satversmes tiesa no 29. augusta līdz 2. septembrim Kuldīgā organizē vasaras skolu (plenēru), kurā aicina piedalīties mākslas un tiesību zinātnes studentus.

Par godu Satversmes simtgadei Satversmes tiesa sadarbībā ar Latvijas Mākslas akadēmiju un biedrību „Kuldīgas Mākslinieku rezidence” īstenos jaunu dialoga ar jaunatni dimensiju, organizējot vasaras skolu (plenēru) „Stāsts par Satversmi”.

Vasaras skolas (plenēra) ietvaros Satversmes tiesas tiesneši un darbinieki, rakstnieki un mākslinieki vadīs lekcijas un meistarklases, lai studenti varētu sagatavot rakstiskus, audio, video vai vizuālus darbus, ar kuru palīdzību vēstīt par Satversmē ietvertajām vērtībām, kā arī atspoguļot jauniešu vīziju par demokrātiskas un tiesiskas valsts ilgtspēju.

Par vasaras skolas (plenēra) tēmu izvēlēta viena no centrālajām Satversmes idejām – brīvība. Satversmes uzdevums ir nodrošināt brīvas, neatkarīgas Latvijas valsts pastāvēšanu, kurā ikviens var izmantot savas pamattiesības un pamatbrīvības. Brīvības ideja atspoguļota gan Satversmes tekstā, gan Satversmes tiesas judikatūrā. Satversmes 113. pants paredz, ka valsts atzīst un aizsargā mākslinieciskās un citādas jaunrades brīvību. Tādējādi mākslas brīvība ir vērtība, kas svarīga jebkurai demokrātiskai sabiedrībai.

Vasaras skolas (plenēra) koncepta papīrs un programma pieejama šeit.

Vasaras skola (plenērs) paredzēts 35 mākslas un tiesību zinātnes studentiem. Studenti var pieteikties dalībai vasaras skolā (plenērā) līdz 2022. gada 22. augustam, aizpildot pieteikuma anketu internetā. Lēmumu par studenta dalību vasaras skolā (plenērā) pieņem tās koordinatori, ņemot vērā vasaras skolas (plenēra) konceptpapīrā norādītos mērķus un uzdevumus un balstoties uz pieteikuma anketā norādīto informāciju.

Pieteikšanās anketa pieejama šeit.

Vasaras skolas (plenēra) noslēgumā paredzēts organizēt izstādi un sagatavot katalogu par studentu radītajiem darbiem.

Vasaras skolas (plenēra) mērķis ir Satversmes tiesas dialoga ar jaunatni un sabiedrību stiprināšana, izceļot Satversmes nozīmi demokrātiskā tiesiskā valstī. Vasaras skolas (plenēra) uzdevums ir stiprināt studentu valstisko apziņu un rosināt līdzdalību demokrātijas procesos, izpētot un iedzīvinot Satversmes vērtības. Ar vasaras skolas (plenēra) palīdzību iecerēts radīt interesi un izpratni par Satversmi un tās nozīmīgumu, kā arī pilnveidot studentu zināšanas par Latvijas kā demokrātiskas tiesiskas valsts pamatvērtībām un Satversmes tiesas lomu tiesiskā valstī.

komentāri
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
jaunumi
16. Aprīlis / 16:19
Eirojusts palīdz cīnīties pret masveida krāpšanu Eiropas valstīs, Latvijā aizturēta viena persona
16. Aprīlis / 12:52
Senāts izskata blakus esošu nekustamo īpašumu īpašnieku strīdu par būvniecības procesā radītiem bojājumiem
15. Aprīlis / 14:46
Tiesai no jauna jāskata mantinieču strīds
15. Aprīlis / 13:10
"Latvijas Vēstnesī": 29 personām piešķirti Latvijas valsts augstākie apbalvojumi
15. Aprīlis / 08:47
Latvijas tiesnešu neklātienes konferencē vēlēs Tiesnešu kvalifikācijas kolēģijas un Tiesnešu ētikas komisijas locekļus
AUTORU KATALOGS