JAUNUMI

22. Septembris 2022 / 11:51

Maksātnespējas kontroles dienests savā 20. gadskārtā atklāj starptautisku konferenci, kas veltīta maksātnespējas jomas digitalizācijai

Maksātnespējas kontroles dienests par godu iestādes 20 gadu jubilejai šodien atklāj starptautisku konferenci "Insolvency Goes Digital", kur kopā ar ārvalstu jomas speciālistiem dalās pieredzē par maksātnespējas jomas digitalizāciju.

Starptautiskās konferences dalībniekus uzrunā un Maksātnespējas kontroles dienesta komandu svētkos sveic tieslietu ministrs Jānis Bordāns, atgādinot, ka savulaik izvirzītās prioritātes komerctiesiskās vides sakārtošanai bija efektīva maksātnespējas procesa uzraudzības nodrošināšana, kā rezultātā tika radīta Elektroniskā maksātnespējas uzskaites sistēma – EMUS: "Šodien EMUS ir maksātnespējas procesu uzraugošās iestādes – Maksātnespējas kontroles dienesta un maksātnespējas procesa administratoru ikdienas darba vide. Nav šaubu, ka EMUS ir viens no pēdējo gadu vērtīgākajiem ieguldījumiem maksātnespējas nozares attīstībā un priecājos, ka šodien sistēma tiek prezentēta arī starptautiskajā vidē.”

Maksātnespējas kontroles dienesta direktore Inese Šteina, atklājot konferenci, izsaka pateicību Maksātnespējas kontroles dienesta un Tiesu administrācijas darbiniekiem par intelektuālo un cilvēkresursu ieguldījumu EMUS tapšanā un nepārtrauktā sistēmas attīstībā.

Konferences pirmajā daļā tiek apskatīta Latvijas pieredze maksātnespējas jomas digitalizācijā, vērtējot Elektroniskās maksātnespējas uzskaites sistēmas priekšrocības un sadarbību ar Tiesu informatīvo sistēmu.

Otrajā daļā par maksātnespējas jomas digitalizācijas procesiem dalās pārstāvji no Čehijas, Polijas un Lietuvas. Īpašā viešņa - Catherine Bridge Zoller, vecākā padomniece pārstrukturēšanas un maksātnespējas jautājumos Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības bankā.

komentāri
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
jaunumi
28. Marts / 14:19
Senāts vērtē: vai dienesta stāvokļa ļaunprātīga izmantošana ir radījusi būtisku kaitējumu
27. Marts / 16:59
Senāts skaidro ceļu satiksmes negadījumā cietušajam radītā morālā kaitējuma atlīdzības piedziņas kārtību
27. Marts / 15:40
Lietā par dižkoka nozāģēšanu stājas spēkā notiesājošs spriedums
27. Marts / 14:30
Senāts skaidro, kas ir dome un kas ir administrācija
27. Marts / 14:15
Saeimas Juridiskā komisija neatbalsta ģenerālprokurora piedāvātos grozījumus Krimināllikumā saistībā ar aizliegtu vienošanos publiskā iepirkuma procedūrā
AUTORU KATALOGS