JAUNUMI

23. Septembris 2022 / 15:41

Tieslietu ministrijā viesojās Austrālijas notariāta pārstāvji

Ceturtdien, 22. septembrī, Tieslietu ministriju pieredzes apmaiņas vizītē apmeklēja Austrālijas notariāta pārstāvji, lai tiktos ar Ministru prezidenta biedru, tieslietu ministru Jāni Bordānu, Tieslietu ministrijas parlamentāro sekretāri Ilonu Kronbergu, Dzimtsarakstu departamentu, Starptautiskās sadarbības departamentu un Eiropas lietu departamenta pārstāvjiem. Tikšanās laikā viesi tika iepazīstināti ar Tieslietu ministrijas starptautisko sadarbību un starptautisko jautājumu risināšanas gadījumiem, kā arī ministrijas vēsturi, funkcijām un sadarbību ar Latvijas Zvērinātu notāru padomi.

Austrālijas notariāta pārstāvji atzinīgi vērtēja Tieslietu ministrijas un Latvijas Zvērinātu notāru padomes līdzšinējo sadarbību, kā arī Latvijas vērienīgo attīstību notariālā procesa digitalizācijā un darba organizācijā.

Tāpat tikšanās laikā viesi uzsvēra nepieciešamību veidot ciešāku sadarbību starp abu valstu notariātiem, tāpēc Latvijas vizītes ietvaros tika noslēgts sadarbības līgums starp Austrālijas un Latvijas notariātu institūcijām.

Pieredzes apmaiņas vizītē Austrālijas notariāta pārstāvji iepazinās ar Latvijas notariāta digitalizācijas attīstību, profesionālajiem standartiem, tiesisko regulējumu un praksi.

komentāri
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
jaunumi
19. Aprīlis / 17:54
TM rosina paredzēt kriminālatbildību par nelikumīgu finansējumu politiskajām partijām, sākot no 10 minimālajām mēnešalgām
19. Aprīlis / 16:42
Satversmes tiesa stiprina dialogu ar Eiropas Cilvēktiesību tiesu
19. Aprīlis / 10:29
Noslēdzas tiesvedība vienā no politiskās partijas „Latvijas attīstībai” finansēšanas lietām
19. Aprīlis / 09:13
Tieslietu padomes priekšsēdētājs Aigars Strupišs piedalīsies Eiropas Tieslietu padomju asociācijas valdes sēdē
18. Aprīlis / 13:10
Saeima 2. lasījumā atbalsta kadastra likuma izmaiņas, iedzīvotājiem nekustamā īpašuma nodokļa maksājumi nepieaugs
AUTORU KATALOGS