JAUNUMI

28. Septembris 2022 / 17:02

Par Tieslietu padomes locekli ievēl tiesnesi Baibu Ozoliņu

Tiesnešu neklātienes konferences trešajā vēlēšanu kārtā 28. septembrī par Tieslietu padomes locekli no rajona (pilsētu) tiesu tiesnešu vidus ievēlēta tiesnese Baiba Ozoliņa un par Tiesnešu disciplinārkolēģijas locekli no rajona (pilsētu) tiesu tiesnešu vidus – tiesnese Aija Reitupe.

Jau ziņots, ka vēlēšanu otrajā kārtā neviens no izvirzītajiem kandidātiem neieguva vajadzīgo balsu skaitu, tāpēc tika rīkota trešā vēlēšanu kārta. Trešajā vēlēšanu kārtā tika balsots par kandidātiem, kuri bija ieguvuši vislielāko balsu skaitu otrajā vēlēšanu kārtā.

Kopumā Tieslietu padomes un tiesnešu pašpārvaldes locekļu amata kandidātu vēlēšanu trešajā kārtā piedalījās 401 Latvijas tiesnesis.

Papildu informācija

Tiesnešu konference ir tiesnešu pašpārvaldes institūcija, ko ne retāk kā reizi gadā sasauc Tieslietu padome. Konferencē piedalās rajonu (pilsētu) tiesu, apgabaltiesu un Augstākās tiesas tiesneši. Tieslietu padomes apstiprinātais Tiesnešu konferences nolikums nosaka, ka Tiesnešu konference var notikt arī neklātienē, izmantojot informācijas tehnoloģijas.

Tieslietu padome ir koleģiāla institūcija, kas piedalās tiesu sistēmas politikas un stratēģijas izstrādē, kā arī tiesu sistēmas darba organizācijas pilnveidošanā. 

Tiesnešu disciplinārkolēģija ir tiesnešu pašpārvaldes institūcija, kas izskata lietas par rajonu (pilsētu) tiesu, apgabaltiesu un Augstākās tiesas tiesnešu disciplinārajiem pārkāpumiem.

komentāri
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
jaunumi
27. Marts / 16:59
Senāts skaidro ceļu satiksmes negadījumā cietušajam radītā morālā kaitējuma atlīdzības piedziņas kārtību
27. Marts / 15:40
Lietā par dižkoka nozāģēšanu stājas spēkā notiesājošs spriedums
27. Marts / 14:30
Senāts skaidro, kas ir dome un kas ir administrācija
27. Marts / 14:15
Saeimas Juridiskā komisija neatbalsta ģenerālprokurora piedāvātos grozījumus Krimināllikumā saistībā ar aizliegtu vienošanos publiskā iepirkuma procedūrā
27. Marts / 14:13
Tiesnešus par valsts drošības jautājumiem informē Satversmes aizsardzības biroja speciālisti
AUTORU KATALOGS