JAUNUMI

29. Septembris 2022 / 08:57

Noziedzības novēršanas padome izvērtēs sasniegtos rezultātus noziedzības apkarošanā

Ceturtdien, 29. septembrī, Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa uzdevumā tieslietu ministrs Jānis Bordāns vadīs Noziedzības novēršanas padomes (NNP) sēdi, kurā izskatīs tiesībaizsardzības iestāžu kriminālizlūkošanas analītisko ziņojumu par 2021. gadu, kā arī vērtēs Valsts kontroles revīzijas rezultātā sniegto tieslietu audita ieteikumu ieviešanas plāna izpildes progresu.

Tieslietu ministrija informē, ka tiesībaizsardzības iestāžu kriminālizlūkošanas analītiskajā ziņojumā ietverts vispārīgs noziedzības stāvokļa raksturojums, tiesībaizsardzības un drošības iestāžu kopējie darba rezultāti noziedzīgo nodarījumu apkarošanā un aktuālāko noziedzības tendenču raksturojums prioritārajos noziedzības apkarošanas virzienos, kā arī aktuālās noziedzības apkarošanas problēmas un ierosinājumi turpmākai rīcībai.

Savukārt NNP sēdē izskatāmais Valsts kontroles lietderības revīzijas "Noziedzīgu nodarījumu ekonomikas un finanšu jomā izmeklēšanas un iztiesāšanas efektivitāte" rezultātā izstrādātais tieslietu audita ieteikumu ieviešanas plāns sastāv no vairākiem rīcības pamatvirzieniem, kuros ietverti 54 pasākumi Valsts kontroles konstatēto rekomendāciju izpildei. Tas ir viens no NNP stratēģiskā rīcības plāna svarīgākajiem punktiem. Ieteikumu izpilde ir plānota līdz 2022. gada beigām. Plāna izpildi plānots pabeigt līdz 2022. gada 1. decembrim. Līdz šim brīdim atbildīgās iestādes ir izpildījušas 40 pasākumus.

Ar J. Bordāna iniciētā un Valsts kontroles veiktā kriminālprocesu izmeklēšanas un iztiesāšanas efektivitātes novērtējuma rezultātā sniegto ieteikumu ieviešanas plānu var iepazīties šeit.

Tāpat sēdē tiks vērtēti Konfiskācijas fonda piešķirtie un izlietotie līdzekļi efektīvākai finanšu un ekonomisko noziegumu apkarošanai par 2020. gadu, kā arī izskatīts Tieslietu ministrijas ziņojums "Par veikto grozījumu Kriminālprocesa likumā efektivitāti un ietekmi uz lietu izskatīšanas termiņiem".

Sēdes noslēgumā padomes dalībnieki tiks iepazīstināti ar pārskatu par noziedzīgi iegūtas mantas konfiskācijas piemērošanas efektivitāti 2021. gadā, kas balstītas uz Moneyval rekomendācijām, kā arī NNP paveikto un plānotajiem pasākumiem noziedzības apkarošanā.

komentāri
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
jaunumi
28. Marts / 14:19
Senāts vērtē: vai dienesta stāvokļa ļaunprātīga izmantošana ir radījusi būtisku kaitējumu
27. Marts / 16:59
Senāts skaidro ceļu satiksmes negadījumā cietušajam radītā morālā kaitējuma atlīdzības piedziņas kārtību
27. Marts / 15:40
Lietā par dižkoka nozāģēšanu stājas spēkā notiesājošs spriedums
27. Marts / 14:30
Senāts skaidro, kas ir dome un kas ir administrācija
27. Marts / 14:15
Saeimas Juridiskā komisija neatbalsta ģenerālprokurora piedāvātos grozījumus Krimināllikumā saistībā ar aizliegtu vienošanos publiskā iepirkuma procedūrā
AUTORU KATALOGS