JAUNUMI

26. Janvāris 2023 / 14:08

Raidieraksta Tversme jaunā epizode: Latvijas un Lietuvas tiesu sadarbība tiesiskuma veicināšanā un demokrātijas aizsardzībā

Šodien, 26. janvārī, Satversmes tiesa publicē raidieraksta “Tversme” jauno epizodi, kurā Satversmes tiesas priekšsēdētāja vietniece Irēna Kucina sarunājas ar Lietuvas Konstitucionālās tiesas priekšsēdētāju Danuti Jočieni (Danutė Jočienė) par sadarbību starp Latvijas un Lietuvas konstitucionālajām tiesām, to kopīgajiem izaicinājumiem un konstitucionālo tiesu lomu demokrātijas ilgtspējas veicināšanā.

Raidieraksta epizode (angļu valodā) pieejama ŠEIT.

Satversmes tiesas priekšsēdētāja vietnieces Irēnas Kucinas saruna ar Lietuvas Konstitucionālās tiesas priekšsēdētāju Danuti Jočieni notika starptautiskās konferences “Ilgtspēja kā konstitucionālā vērtība: Nākotnes izaicinājumi” ietvaros.

Satversmes tiesa un Lietuvas Konstitucionālā tiesa sadarbojas, lai stiprinātu dialogu un pamattiesību un tiesiskas valsts vērtību aizsardzību, veicinot tiesu efektīvu darbību abās valstīs. Satversmes tiesas un Lietuvas Konstitucionālās tiesas kopīgās konferences un vizītes ir ilggadēja tradīcija, kas tiek kopta jau kopš 2000. gada.

komentāri
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
jaunumi
19. Aprīlis / 17:54
TM rosina paredzēt kriminālatbildību par nelikumīgu finansējumu politiskajām partijām, sākot no 10 minimālajām mēnešalgām
19. Aprīlis / 16:42
Satversmes tiesa stiprina dialogu ar Eiropas Cilvēktiesību tiesu
19. Aprīlis / 10:29
Noslēdzas tiesvedība vienā no politiskās partijas „Latvijas attīstībai” finansēšanas lietām
19. Aprīlis / 09:13
Tieslietu padomes priekšsēdētājs Aigars Strupišs piedalīsies Eiropas Tieslietu padomju asociācijas valdes sēdē
18. Aprīlis / 13:10
Saeima 2. lasījumā atbalsta kadastra likuma izmaiņas, iedzīvotājiem nekustamā īpašuma nodokļa maksājumi nepieaugs
AUTORU KATALOGS