JAUNUMI

26. Janvāris 2023 / 15:47

Tieslietu ministre piedalīsies Eiropas Savienības tieslietu un iekšlietu ministru neformālajā sanāksmē

Ceturtdien un piektdien, 26., 27. janvārī, notiekošajā Eiropas Savienības tieslietu un iekšlietu ministru neformālajā sanāksmē Stokholmā piedalīsies tieslietu ministre Inese Lībiņa-Egnere. Sanāksmē plānots diskutēt par risinājumiem, kā stiprināt tiesisko sadarbību krimināllietās, lai sekmētu Krievijas pastrādāto noziegumu koordinētu izmeklēšanu.

Sanāksmē tieslietu ministri plāno diskutēt par ES aģentūras tiesu iestāžu sadarbībai krimināllietās (Eurojust) kapacitātes stiprināšanu, kā arī par jauniem kriminālprocesa nodošanas (transfēra) instrumentiem un veidiem, kas sekmētu ātrāku un efektīvāku dalībvalstu savstarpējo sadarbību, tostarp, izmeklējot Krievija pastrādātos noziegumus Ukrainā.  

Vienlaikus sanāksmes laikā tieslietu ministri plāno apspriest dalībvalstu nacionālo kriminālvajāšanas procesu par starptautiskajiem kara noziegumiem Ukrainā.

Tāpat darba vizītes laikā Stokholmā Inese Lībiņa-Egnere plāno tikties ar Lietuvas tieslietu ministri Evelīnu Dobrovoļsku (Ewelina Dobrowolska) un Igaunijas Tieslietu ministrijas ģenerālsekretāru Tenisu Sāru (Tõnis Saar), stiprinot trīspusējo sadarbību tieslietu jomā. 

Plašāka informācija par ES Tieslietu un iekšlietu ministru padomes 2023. gada 27. janvāra sanāksmē izskatāmajiem jautājumiem ir pieejama šeit.

komentāri
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
jaunumi
27. Marts / 16:59
Senāts skaidro ceļu satiksmes negadījumā cietušajam radītā morālā kaitējuma atlīdzības piedziņas kārtību
27. Marts / 15:40
Lietā par dižkoka nozāģēšanu stājas spēkā notiesājošs spriedums
27. Marts / 14:30
Senāts skaidro, kas ir dome un kas ir administrācija
27. Marts / 14:15
Saeimas Juridiskā komisija neatbalsta ģenerālprokurora piedāvātos grozījumus Krimināllikumā saistībā ar aizliegtu vienošanos publiskā iepirkuma procedūrā
27. Marts / 14:13
Tiesnešus par valsts drošības jautājumiem informē Satversmes aizsardzības biroja speciālisti
AUTORU KATALOGS