FOTO UN VIDEO

30. Janvāris 2023 / 17:44

Izglītojoša filma par to, kā datubāzē meklēt Senāta nolēmumus

Augstākā tiesa sagatavojusi divus informatīvus materiālus, lai atvieglotu Senāta judikatūras nolēmumu meklēšanu: izveidota Senāta judikatūras nolēmumu arhīva rokasgrāmata un videoinstrukcija “Kā meklēt Senāta nolēmumus pēc numura?”.

Rokasgrāmatā sniegts skaidrojums par Judikatūras nolēmumu arhīvu – tā veidošanas mērķiem, nolēmumu atlases principiem, noformējumu, izmantotajiem simboliem utt. Detalizēti izskaidrota Judikatūras nolēmumu arhīva struktūra, kā arī arhīva meklētāja iespējas un kritēriji. Rokasgrāmatas noslēgumā sniegta informācija, kur vēl iespējams meklēt Senāta nolēmumus.

Savukārt videointrukcijā “Kā meklēt Senāta nolēmumus pēc numura?” skaidrots, kā sameklēt Senāta nolēmumus, kas pieminēti dokumentos un atsaucēs. Videoinstrukcijā parādīts, kā veidojas Senāta nolēmuma arhīva numurs, kā nolēmumu pēc tā precīzāk atrast Augstākās tiesas tīmekļvietnes Judikatūras nolēmumu arhīvā un kādu informāciju var iegūt, atrodot nolēmumu šajā arhīvā. Skaidroti arī citi nolēmumu atrašanas veidi – pēc lietas numura un ECLI koda jeb Eiropas kopējā nolēmumu identifikatora.

Rokasgrāmata un videoinstrukcija atrodamas Augstākās tiesas tīmekļvietnes Tiesu prakses sadaļā pie Judikatūras nolēmumu arhīva meklētāja.

"Jurista Vārds" piedāvā noskatīties Augstākās tiesas video “Kā meklēt Senāta nolēmumus pēc numura?”

Savukārt Senāta judikatūras meklēšanas rokasgrāmata pieejama ŠEIT.

komentāri
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
jaunumi
19. Aprīlis / 17:54
TM rosina paredzēt kriminālatbildību par nelikumīgu finansējumu politiskajām partijām, sākot no 10 minimālajām mēnešalgām
19. Aprīlis / 16:42
Satversmes tiesa stiprina dialogu ar Eiropas Cilvēktiesību tiesu
19. Aprīlis / 10:29
Noslēdzas tiesvedība vienā no politiskās partijas „Latvijas attīstībai” finansēšanas lietām
19. Aprīlis / 09:13
Tieslietu padomes priekšsēdētājs Aigars Strupišs piedalīsies Eiropas Tieslietu padomju asociācijas valdes sēdē
18. Aprīlis / 13:10
Saeima 2. lasījumā atbalsta kadastra likuma izmaiņas, iedzīvotājiem nekustamā īpašuma nodokļa maksājumi nepieaugs
AUTORU KATALOGS