JAUNUMI

25. Marts 2019 / 09:07

Piesaki savu preču zīmi vai dizainparaugu tiešsaistē

Ērti, ātri un vienkārši – kļūsti par reģistrētā dizainparauga vai preču zīmes īpašnieku, iesniedzot reģistrācijas e-pieteikumu Patentu valdes tīmekļvietnē 24 stundas diennaktī. Patentu valde nāk klajā ar skaidrojošiem video par dizainparaugu un preču zīmju e-pieteikumu procesu un reģistrācijas soļiem.

Uzņēmējiem, kas rada savas preču zīmes vai dizainparauga idejisko un vizuālo tēlu, veicinot sava produkta vai pakalpojuma atpazīstamību, ir būtiski apzināties, ka rūpnieciskā īpašuma tiesības sniedz tā īpašniekam ekskluzīvas tiesības aizliegt citiem izgatavot, pārdot, kā arī citādi izplatīt tirgū savu aizsargāto produktu.

Preču zīme ir apzīmējums, kuru lieto, lai atšķirtu viena uzņēmuma preces vai pakalpojumus no citiem, kalpojot par spēcīgu mārketinga instrumentu. To savlaicīgi reģistrējot, preču zīmes īpašnieks iegūst izņēmuma tiesības aizliegt citiem lietot identisku vai līdzīgu preču zīmi. Savukārt ar reģistrētu dizainparaugu var aizsargāt jebkuru rūpniecisku vai amatniecisku priekšmetu (izstrādājuma formu). Reģistrēta dizainparauga īpašnieks var aizliegt citiem izgatavot, tirgot, importēt un eksportēt izstrādājumus, kuros ir ietverts reģistrētais dizainparaugs. Dizainparaugs rada tirgū papildu vērtību un pasargā no kopēšanas un atdarināšanas dēļ izraisītiem zaudējumiem.

Pasargā sevi no sava produkta vai izstrādājuma ļaunprātīgas izmantošanas, piesakot preču zīmes vai dizainparauga reģistrāciju tiešsaistē, un saņem 10 % atlaidi. Pirms pieteikuma iesniegšanas iesakām pārliecināties, vai tādas pašas vai līdzīgas preču zīmes vai dizainparauga reģistrācija jau nav spēkā Latvijā – veicot meklējumu preču zīmju un dizainparaugu datubāzēs.

Kā pieteikt dizainparaugu tiešsaistē?

Kā pieteikt preču zīmi tiešsaistē?

Šonedēļ Latvijā norisinās “Eiropas Digitālā nedēļa”, kurā viens no būtiskiem tematiem ir sabiedrības, valsts un uzņēmumu digitālā transformācija. Patentu valde ar skaidrojošiem video par dizainparaugu un preču zīmju reģistrācijas e-pieteikumu procesu un reģistrācijas soļiem mudina pieteicējus aktīvi izmantot e-pakalpojumus, tādējādi ietaupot laiku un ērtā, vienkāršā veidā iegūstot preču zīmes vai dizainparauga aizsardzību.

komentāri
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
jaunumi
28. Marts / 14:19
Senāts vērtē: vai dienesta stāvokļa ļaunprātīga izmantošana ir radījusi būtisku kaitējumu
27. Marts / 16:59
Senāts skaidro ceļu satiksmes negadījumā cietušajam radītā morālā kaitējuma atlīdzības piedziņas kārtību
27. Marts / 15:40
Lietā par dižkoka nozāģēšanu stājas spēkā notiesājošs spriedums
27. Marts / 14:30
Senāts skaidro, kas ir dome un kas ir administrācija
27. Marts / 14:15
Saeimas Juridiskā komisija neatbalsta ģenerālprokurora piedāvātos grozījumus Krimināllikumā saistībā ar aizliegtu vienošanos publiskā iepirkuma procedūrā
AUTORU KATALOGS