JAUNUMI

12. Aprīlis 2019 / 09:05

Tieslietu ministrs: Ir ļoti būtiski veicināt sabiedrības informētību un izpratni par intelektuālā īpašuma tiesību aizsardzību
No TM arhīva

Ceturtdien, 11. aprīlī, tieslietu ministrs Jānis Bordāns darba vizītē apmeklēja Patentu valdi (PV). Vizītes ietvaros PV direktors Sandris Laganovskis prezentēja iestādes darba rezultātus un veiktos uzlabojumus pakalpojumu sniegšanas kvalitātes nodrošināšanā, tostarp arī e - pakalpojumu ieviešanā.

Tieslietu ministrs Jānis Bordāns vizītes laikā uzsvēra arvien pieaugošu intelektuālā īpašuma un tā aizsardzības lomu ekonomikas veicināšanā, investīciju piesaistē, kā arī uzņēmēju inovatīvās darbības sekmēšanā.

PV direktors Sandris Laganovskis tikšanās laikā uzsvēra, ka salīdzinot ar 2017. gadu tendences nacionālo preču zīmju, patentu un dizainparaugu pieteikumu jomā ir pozitīvas, jo 2018. gadā ir saņemti 157 dizainparaugu, 2070 preču zīmju un 110 patentu pieteikumi.

Papildus Sandris Laganovskis informēja, ka PV šogad noslēgs visu iestādes pakalpojumu digitalizācijas ieviešanu. Šobrīd jau 60% no visiem PV sniegtajiem pakalpojumiem notiek e-vidē, tādējādi tiek atvieglota un vienkāršota rūpnieciskā īpašuma objektu reģistrācija un ar to saistītās procedūras.

Vizītes noslēgumā tieslietu ministrs atzinīgi novērtēja PV paveikto intelektuālā īpašuma tiesību aizsardzībā, sabiedrības informēšanā un izpratnes veicināšanā par intelektuālā īpašuma tiesību aizsardzības nozīmīgumu.

komentāri
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
jaunumi
27. Marts / 16:59
Senāts skaidro ceļu satiksmes negadījumā cietušajam radītā morālā kaitējuma atlīdzības piedziņas kārtību
27. Marts / 15:40
Lietā par dižkoka nozāģēšanu stājas spēkā notiesājošs spriedums
27. Marts / 14:30
Senāts skaidro, kas ir dome un kas ir administrācija
27. Marts / 14:15
Saeimas Juridiskā komisija neatbalsta ģenerālprokurora piedāvātos grozījumus Krimināllikumā saistībā ar aizliegtu vienošanos publiskā iepirkuma procedūrā
27. Marts / 14:13
Tiesnešus par valsts drošības jautājumiem informē Satversmes aizsardzības biroja speciālisti
AUTORU KATALOGS