ŽURNĀLS Skaidrojumi. Viedokļi

23. Maijs 2006 /Nr.20 (423)

Jāmaina diskriminējošie noteikumi
2 komentāri

Tomēr par visbiežāk padomē apspriesto jautājumu pēc 2005.gada 27.septembra pieņemtajiem Ministru kabineta noteikumiem Nr.727 kļuvis jautājums par šo noteikumu piemērošanu advokātu darba praksē.

Jāmaina diskriminējošie noteikumi

 

Jānis Grīnbergs, Zvērinātu advokātu padomes priekšsēdētājs

 

02.JPG (10657 bytes)
Foto: Māris Kaparkalējs, “LV”

Referāts (saīsināts) Latvijas Zvērinātu advokātu kopsapulcē šā gada 12.maijā.

Pārskata laika posmā Zvērinātu advokātu padome strādāja sastāvā, kādā tā tika ievēlēta pagājušā gada kopsapulcē,–priekšsēdētājs J.Grīnbergs, priekšsēdētāja vietnieks A.Broks, padomes locekļi A.Belovs, A.Niedre, I.Grunte, G.Kaminska, A.Kreics, A.Markevičs un A.Rukmanis. Jāpiebilst, ka sakarā ar A.Broka slimību, sākot no šā gada februāra, viņa pienākumu izpilde ar padomes lēmumu uzdota padomes loceklei G.Kaminskai.

 

Padomē izskatītie jautājumi

 

Pārskata periodā notikušas 12 padomes sēdes. Saskaņā ar izveidojušos tradīciju tās notikušas reizi mēnesī. Padomes sēdēs pavisam izskatīti 198 jautājumi un pieņemti 164 lēmumi. Turklāt 17 padomes lēmumi pieņemti aptaujas kārtībā.

Katrā padomes sēdē, izņemot vienu sēdi oktobrī, kas bija veltīta speciālam jautājumam, pieņemti lēmumi par zvērinātu advokātu praktizēšanas vietu un veidu maiņu. Tāpat kā agrāk, padomes sēdēs regulāri izskatīti jautājumi par zvērinātu advokātu palīgu darbu un atļauju piešķiršanu viņiem praktizēt ar vai bez patrona pārpilnvarojuma. Deviņās padomes sēdēs izskatīti jautājumi par sūdzībām un iesniegumiem, kas padomē saņemti sakarā ar advokātu rīcību.

Tomēr par visbiežāk padomē apspriesto jautājumu pēc 2005.gada 27.septembra pieņemtajiem Ministru kabineta noteikumiem Nr.727 kļuvis jautājums par šo noteikumu piemērošanu advokātu darba praksē. Tūlīt pēc noteikumu stāšanās spēkā padome 2005.gada 3.oktobrī nosūtīja advokātiem skaidrojumu savas kompetences robežās par noteikumu piemērošanu, bet 2005.gada 18.

komentāri (2)
2 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
nana
8. Jūnijs 2006 / 20:58
0
ATBILDĒT
Un Jūs, anna, esat padomājusi par to, ka tiesībsargājošās institūcijās valsts nodrošina darbiniekus ar telefonu, kancelejas precēm, telpām, siltumu utt. Bet advokātam no tās stundas samaksas vispirms ir jāsamaksā nodokļi, tad visi pārējie izdevumi. Parēķiniet, vai maizei pietiks?
anna
23. Maijs 2006 / 11:44
0
ATBILDĒT
"Kolēģi izteica viedokli, ka noteikumi pauž klaju advokātu diskrimināciju, pazeminot viņu darba samaksu laikā, kad pamatoti tiek paaugstinātas algas tiesnešiem un citiem tiesībaizsardzības iestāžu darbiniekiem."

Cienījamie, kā tad bijāt domājuši, ka jums jāsaņem par stundu tikpat, cik tiesībsargājošās iestādēs saņem par vienu dienu?
visi numura raksti
Andris Guļāns
Skaidrojumi. Viedokļi
Tiesu sistēmai vajadzīga attīstības koncepcija
Ja tiek uzskatīts, ka tiesās ir korupcijas pazīmes, lietas tiek izskatītas ilgstoši, nav vienotas tiesu prakses un ir citi trūkumi, tas nozīmē, ka tās ir noteiktas darbības vai bezdarbības sekas, un kādam par to ir jāuzņemas atbildība.
Gundega Līce
Skaidrojumi. Viedokļi
Personas rīcībnespējas atzīšana: cilvēktiesību aspekti
Valsts cilvēktiesību birojā (VCB) pēdējā laikā ir saņemtas vairākas gan rakstiskas, gan mutiskas sūdzības, kas saistītas ar ierosinātajām lietām par personas atzīšanu par rīcībnespējīgu. Izskatot minētās sūdzības, nācies ...
1 komentāri
Ārija Meikališa, Kristīne Strada-Rozenberga
Skaidrojumi. Viedokļi
Pārmaiņu laiks kriminālprocesā
Iesākumam jānorāda, ka KPL, atšķirībā no KPK, ir izveidota speciāla nodaļa, kurā likumdevējs mēģinājis ietvert visas kriminālprocesā iesaistītās personas, kā arī ir ieviesta to klasifikācija. KPK darbības laikā šim ...
Jānis Pleps
Akadēmiskā dzīve
Kas jauns Lietuvas konstitucionālajās tiesībās
Tiesību prakse
Eiropas Kopienu tiesa: svarīgākie nolēmumi
AUTORU KATALOGS