ŽURNĀLS Tiesību prakse

13. Jūnijs 2006 /Nr.23 (426)

Spriedums Platona Elenina (Berezovska) lietā

Spriedums Platona Elenina (Berezovska) lietā

Izņēmums no APL 67.panta noteikumiem

AT Senāta Administratīvo lietu departamenta spriedums

Lieta Nr. SA–2

2006.gada 26.aprīlī

Iekšlietu ministra lēmumā par ārzemnieka iekļaušanu to personu sarakstā, kurām ieceļošana Latvijas Republikā ir aizliegta, atbilstoši Imigrācijas likuma 61.1panta otrajai daļai kā speciālajai tiesību normai, nav jānorāda Administratīvā procesa likuma 67.pantā noteiktās tādas rakstveidā izdota administratīvā akta sastāvdaļas kā faktu konstatējums un administratīvā akta pamatojums.

Latvijas Republikas Augstākās tiesas Senāta Administratīvo lietu departaments šādā sastāvā: sēdes priekšsēdētājs senators V.Jonikāns, senatori J.Briede un N.Salenieks, piedaloties pieteicēja Platona Elenina (iepriekšējā vārdā Boriss Berezovskis) pārstāvim zvērinātam advokātam Laurim Liepam, Iekšlietu ministrijas pārstāvjiem Mārtiņam Rāznam un Intam Ulmanim un Ģenerālprokuratūras prokurorei Mārai Usānei, atklātā tiesas sēdē 2006.gada 27.janvārī un slēgtā tiesas sēdē 2006.gada 21.aprīlī un 26.aprīlī izskatīja Platona Elenina (iepriekšējā vārdā Boriss Berezovskis) pieteikumu par Latvijas Republikas iekšlietu ministra 2005.gada 26.oktobra lēmuma Nr.381 “Par personas iekļaušanu to ārzemnieku sarakstā, kuriem aizliegta ieceļošana Latvijas Republikā” atcelšanu.

Aprakstošā daļa

[1] 2005.gada 25.novembrī Augstākajā tiesā saņemts pieteicēja Platona Elenina (iepriekšējā vārdā Boriss Berezovskis) (pieteicēja vārds (-i) un uzvārds (-i) šajā spriedumā tiek rakstīts atbilstoši tam, kā tas ir rakstīts paša pieteicēja pieteikumā un iekšlietu ministra lēmumā) pieteikums, kurā lūgts atcelt Latvijas Republikas iekšlietu ministra, kura pienākumus izpildīja Ministru prezidents Aigars Kalvītis, 2005.gada 26.oktobra lēmumu Nr.381 “Par personas iekļaušanu to ārzemnieku sarakstā, kuriem aizliegta ieceļošana Latvijas Republikā”. Saskaņā ar minēto lēmumu, kas pamatots ar Imigrācijas likuma 61.panta pirmās daļas 2.punktu un 63.panta trešās daļas 1.punktu, ziņas par Borisu Berezovski (Platon Elenin) iekļautas to personu sarakstā (turpmāk – Saraksts), kurām ieceļošana Latvijas Republikā ir aizliegta. Iekšlietu ministra lēmumā norādīts, ka Iekšlietu ministrija ir saņēmusi informāciju no Drošības policijas (2005.

komentāri
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
visi numura raksti
Leonards Pāvils
Citu pieredze
Diskutē par tiesnešu un advokātu atbildību
Jānis Pleps
Informācija
Satversmes tiesa ievēlē vadību
Dina Gailīte
Informācija
Tiesneši mācās Eiropas civiltiesības
Solvita Āboltiņa
Skaidrojumi. Viedokļi
Tiesu iekārtas likumprojektu laiks nodot Saeimai
Pēdējo gadu laikā Tieslietu ministrijā izveidojusies savdabīga varas pārņemšanas tradīcija. Katrs jauns ministrs darbu sāk ar diskusijām par Tiesu iekārtas likumprojektu. Uzskatu, ka pienācis pēdējais laiks šo tradīciju lauzt un ...
Jānis Pleps
Informācija
Par svarīgāko starptautiskajās krimināltiesībās
AUTORU KATALOGS