ŽURNĀLS Tiesību prakse

27. Jūnijs 2006 /Nr.25 (428)

Par vienošanās procesu

Par vienošanās procesu

Augstākās tiesas Senāta Krimināllietu departamenta lēmums

Lieta SKK – 01 – 288/06

2006.gada 9.maijā

Vienošanās protokolā konstatējot neatbilstību Krimināllikuma kā Vispārīgās, tā Sevišķās daļas normām, tajā skaitā par konkrēta soda veidu un mēru, tiesai ir tiesības lietu nosūtīt prokuroram atbilstoši Kriminālprocesa likuma 542.panta 1.daļas 2.punktam.

Augstākās tiesas Senāta Krimināllietu departaments šādā sastāvā: tiesas sēdes priekšsēdētājs P.Gruziņš, senatore V.Eilande un senators P.Dzalbe, piedaloties prokurorei A.Valcei, advokātam A.Vīnkalnam, atklātā tiesas sēdē izskatīja krimināllietu sakarā ar prokurora kasācijas protestu un apsūdzētā T.K. un viņa aizstāvja kasācijas sūdzībām par Rīgas pilsētas Ziemeļu rajona tiesas 2006.gada 23.marta lēmumu, ar kuru atteikts apstiprināt 2006.gada 27.februāra vienošanās protokolu, nosūtot krimināllietu prokuroram pārkāpumu novēršanai, un

konstatēja

T.K., apsūdzēts par to, ka ar starpnieku nodevis materiālu vērtību valsts amatpersonai, lai tā, izmantojot savu dienesta stāvokli, izdarītu kādu darbību kukuļdevēja interesēs, un, proti, T.

komentāri
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
visi numura raksti
Eduards Ikvilds
Skaidrojumi. Viedokļi
Kā nostiprināt tiesu iekārtu
Šā raksta mērķis ir pamatīgāk analizēt tiesiska rakstura problēmas un piedāvāt tādus risinājumus, lai nodrošinātu neatkarīgu tiesas sistēmu un stiprinātu tiesas.
6 komentāri
Informācija
Valdība atbalsta Tiesu iekārtas likumprojektu
Arvis Ērmiņš
Informācija
Vācijas konstitucionālās tiesas tiesneši viesojas Latvijā
Dina Gailīte
Informācija
Vācu likumdevējs meklē kontaktus Latvijā
Informācija
Latvijas Zvērinātu advokātu padomē
AUTORU KATALOGS