ŽURNĀLS Diskusija

11. Novembris 2008 /Nr.43 (548)

Ja pietiks godaprāta,
mēs šo sistēmu padarīsim labāku
2 komentāri
Juris Dobelis
Saeimas parlamentārās izmeklēšanas komisijas vadītājs
intervijā Mārtiņam Dambergam 

Aizvadītā gada 6. septembrī Saeima izveidoja Parlamentārās izmeklēšanas komisiju saistībā ar iespējamām pretlikumībām un neētisko rīcību tieslietu sistēmā, kad toreiz šis jautājums kļuva aktuāls pēc izdevuma “Tiesāšanās kā ķēķis” publicēšanas. Šobrīd ir aizritējis jau vairāk nekā gads, kopš komisija veic savu darbu, tādēļ “Jurista Vārds” aicināja uz sarunu Parlamentārās izmeklēšanas komisijas vadītāju JURI DOBELI, lai viņš komentētu līdz šim paveikto.

Parlamentārās izmeklēšanas komisija ir darbojusies jau vairāk nekā gadu. Kādi bija šīs komisijas galvenie uzdevumi, uzsākot darbu?

– Par komisijas veidošanas nepieciešamību bija dažādi viedokļi, un tas skar ne tikai šīs komisijas, bet arī ikviena politiķa darbību. Manuprāt, šādas komisijas izveidošanā svarīgākais ir saprast pašas komisijas lomu notiekošajā – analizēt situāciju un atrast savu vietu un kompetenci, lai pastāvošo situāciju uzlabotu.

komentāri (2)
2 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
jurists
15. Novembris 2008 / 19:25
0
ATBILDĒT
Tā taču nav šā minētā cilvēka intervija.Ziņojums vien liecina par Dobeļa nekompetenci.

Piekrītu, ka tā ir intervētāja roku darbs.
Lauma
11. Novembris 2008 / 15:44
0
ATBILDĒT
Laba, lasāma intervija. Ja nepazītu šo politiķi pēc runāšanas Saeimas sēdēs, varētu domāt, ka pat ļoti loģisks un sakarīgs tautas priekšstāvis. Paldies autoram par intervijas sagatavošanu!
visi numura raksti
Sannija Matule, Ilze Pilsētniece
Intervija
Notariāts kā vienas pieturas aģentūra
Aizvadītais mēnesis Latvijas notariātam bijis zīmīgs ar diviem notikumiem – oktobra nogalē ar svinīgu pasākumu atzīmēta atjaunotā notariāta 15 gadu dzimšanas diena, bet pirms dažām dienām, 7. novembrī, notikušas ...
Ilma Čepāne
Diskusija
Saeimas Parlamentārās izmeklēšanas komisijas "tiesību jaunrade"
3 komentāri
Ilze Pumpuriņa
Skaidrojumi. Viedokļi
Kad tad, ja ne tagad
2 komentāri
Viktorija Jarkina
Skaidrojumi. Viedokļi
Franšīzes līgumu veidi starptautiskajā praksē
Rakstā autore sniedz ieskatu franšīzes līgumu veidos starptautiskajā praksē un analizē šo līgumu kopīgos un atšķirīgos juridiskos un praktiskos aspektus.
Sannija Matule
Notikums
"Gada notāra" tituls un nominācijas sadalītas  
Līdz ar atjaunotā notariāta 15 gadu jubilejas svinībām oktobra nogalē notika arī “Gada notāra” balvas pasniegšana un vēl citu nomināciju uzvarētāju un titulu ieguvēju apbalvošana. “Gada notārs” un vēl citu četru ...
AUTORU KATALOGS