ŽURNĀLS Nedēļas jurists

10. Augusts 2010 /Nr.32 (627)

Juris Rudevskis
10 komentāri
komentāri (10)
10 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Anna
17. Septembris 2010 / 11:13
0
ATBILDĒT
JR tiešām ir ļoti erudīts cilvēks, ir bijis tas gods ar viņu aprunāties vairākkārt, un viņa intelektu nevar noliegt. Varbūt nedaudz divkosības attiecībā uz to Tēvzemes mīlestību, jo viņš jau sen nedzīvo mīļajā Latvijā. Bet viņa "nopelnus" gan tomēr nevar vērtēt par zemu - ja arī viņš nelasa lekcijas LU vai tml., ir viņa paša jau minētais Starptautisko privāttiesību likumprojekts, kuru pēc savas iniciatīvas viņš jau pirms kāda laika ir uzrakstījis (atceramies, ka valsts pārvaldē tiek algoti cilvēki šādam vairāku gadu darbam) un iesniedzis Tieslietu ministrijai. (Vismaz)viens netikums gan viņam piemīt un šī iemesla dēļ pat viņam vēl ir kur augt - tieksme citus līdzcilvēkus uzskatīt par ... hmm, ne pārāk saprātīgām būtnēm. Arī nespēja ieklausīties citos viedokļos (jo citi tādus vienkārši nespēj radīt). Arī par pazemību Bībelē ir šis un tas teikts.
krista
16. Augusts 2010 / 22:32
0
ATBILDĒT
Juristu daudz, bet Jurista Vārds - tikai viens!

Gan jau arī Jūsu kārta, kolēģi, pienāks. Rudevskis ir erudīts JURISTS, ar labu humora izjūtu. Patīkams arī kā cilvēks.Ja viņš strādātu, teiksim, LU Juridiskajā fakultātē, studentiem būtu paveicies.
Subaru
16. Augusts 2010 / 09:48
3
ATBILDĒT
Pagaidiet gudrinieki, katram ir tiesības izteikties un tāpēc, ka cilvēkam ir pretējs viedoklis Jūsējam Jūs viņu noliekat! :) viedokļu rasisti?



Un vēl! Ko tad tas Juris Rudevskis ir tādu pienesis Latvijas tiesību zinātnei, lai viņu ievērotu (kāds zinātniskais darbs, mācību grāmata studentiem, pasniedz lekcijas utt.) Ziniet LU ir arī Filozifijas fakultāte!
!!
14. Augusts 2010 / 20:41
0
ATBILDĒT
Skaudība bojā skaistumu!

Lai nu kas, bet Rudevskis ir pelnījis būt JV jau sen.Acīmredzami Jūs nemaz nelasāt vai nesaprotat viņa publikācijas. Viņam patiešām ir apbrīnojamas zināšanas vēsturē un laba humora izjūta, viņš pārvalda daudz valodas. Viņš nemaz neprot "piesmērēties". Katrs, Dace,jau spriež par citu cilvēku pēc savas samaitātības pakāpes.Jums līdz viņa līmenim neizaugt.
pajoliņš
13. Augusts 2010 / 17:29
0
ATBILDĒT
Ja nu reiz ir kāds, kuru ir interesanti dzirdēt atbildam uz nedēļas jurista jautājumiem, tas ir Juris Rudevskis.



Viņa pārliecība var patikt vai nepatikt, bet tā ir dziļi argumentēta un prasmīgi izklāstīta. Tieši tāpēc viņš ir "jurists" šā vārda pareizajā un pilnvērtīgajā izpratnē - tiesību mehāniķis nevis mehānisks tiesībnieks.
Ko tas nozīmē?
13. Augusts 2010 / 16:52
0
ATBILDĒT
Piektdienas pārgurums vai melns kaķis pār ceļu pārskrējis?

Kāda vara ir Rudevskim, lai ietekmētu Jurista Vārda redakciju, nudien nezinu. Tādēļ ļoti apšaubu komentētājas dusmu izvirduma pamatotību. Vismaz man viņš ir radījis ļoti patīkama un inteliģenta cilvēka iespaidu. Viņa zināšanas ir apbrīnojami universālas - viņu var dēvēt pat staigājošu juridisku (un ne tikai) enciklopēdiju.

Viņa trīs esejas, kas nesen bija publicētas JV, starp citu, ir īpaši aizraujoša lasāmviela pat tad, ja esat karojošs ateists.

Lai veicas Jurim un Jurista Vārdam!
Dace
13. Augusts 2010 / 14:46
6
ATBILDĒT
Nesaprotu, kāpēc šis cilvēks ir nedēļas jurists, ja no viņa juridiski publiskās darbības nekas nav zināms. Viņa vienīgais nopelns ir piesmērēšanās cilvēkiem, precīzāk - cilvēkam, kura vārds ir atpazīstams.



Jau vairāku nedēļu garumā vēroju Jurista Vārda saturu un cilvēkus, kas tiek "nominēti" par nedēļas juristiem, un secinu, ka Jurista Vārds no samērā objektīva izdevuma kļuvis par ziņojuma dēli visiem, kam vien ir vara un spēks uz tā piespraust savu vārdu.



Paskatīsimies, kā tas turpināsies. Ja nekas nemainīsies, būs vien jāatsakās no šī izdevuma apskates, un arī citiem būs jārekomendē vairs šo izdevumu neaplūkot.
S
12. Augusts 2010 / 02:00
0
ATBILDĒT
J.R. ir loti erudits cilveks, nevien loti labs jurists, bet ari pilsonis ar nacionalu staaju!
diskusijai
10. Augusts 2010 / 11:00
0
ATBILDĒT
Šī autora raksti tiešām ir interesanti, diskusiju veicinoši, un cerams, būs arvien vairāk.
visu cieņu!
10. Augusts 2010 / 09:46
0
ATBILDĒT
Gudrs un erudīts jurists. Apbrīnojamas ir viņa zināšnas vēsturē. Pirms vairākiem gadiem, kad viņa pavadībā apmeklēju Parīzes ievērojamākās vietas, klausīties informāciju par Francijas vēsturi bija bauda! Paldies, Juri!Visu cieņu!
visi numura raksti
Ilze Apine
Diskusija
Cik personisks ir personas kods
Līdz šim ir izskanējuši atsevišķi viedokļi par personas koda nozīmi fizisko personu datu aizsardzības jomā un tā lietošanu publiski pieejamos dokumentos. Neviennozīmīgi tiek vērtēts, ka "Latvijas Vēstnesī" publicētajos Ministru ...
Dagne Rušeniece
Skaidrojumi. Viedokļi
Pārmaiņas bezstrīdus laulības šķiršanu lietu izskatīšanā
2010. gada 13. jūlijā Ministru kabinets akceptēja virkni grozījumu Civillikumā, Civilprocesa likumā, Notariāta likumā un Civilstāvokļa aktu likumā1 ar mērķi atbrīvot tiesas no tām neraksturīgu – bezstrīdus laulības šķiršanas ...
Rihards Poļaks
Skaidrojumi. Viedokļi
Eitanāzijas krimināltiesiskie aspekti
Cilvēka dzīvības un veselības intereses Latvijā tiek pasludinātas par primārām, tās aizsargā likums. Šādas tiesības ir nostiprinātas ne tikai Latvijas Republikas Satversmē, kuras 93. pants deklarē, ka "ikviena tiesības uz dzīvību ...
3 komentāri
Dana Rone, Kristīne Jarinovska, Inese Lībiņa-Egnere, Gatis Litvins, Māris Ruķers, Olga Zeile, Linda Austere
Diskusija
Personas koda lietošana publiski pieejamos dokumentos
Andrejs Judins
Notikums
Juvenālās justīcijas sistēmas Eiropā
Šā gada 22. un 23. jūlijā Sabiedriskās politikas centrs PROVIDUS sadarbībā ar Greifsvaldes universitāti (Vācija) rīkoja konferenci par bērnu noziedzības novēršanas jautājumiem: "Juvenālās justīcijas sistēmas Eiropā – reformas ...
AUTORU KATALOGS