ŽURNĀLS Nedēļas jurists

5. Oktobris 2010 /Nr.40 (635)

Inese Lībiņa-Egnere
29 komentāri
komentāri (29)
29 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Bach
12. Oktobris 2010 / 11:22
0
ATBILDĒT
Vēl viens citāts: "JV rubrikā Nedēļas jurists ir intervēta gudra, skaista, talantīga un noteikti ļoti ietekmīga tiesību zinātņu doktore, par kuru mēs vēl dzirdēsim daudz laba."

Perfekti! Tas ir jūsu brīvais demokrātiskais viedoklis, kuru jūs šeit brīvi izsakāt. Bet citiem var būt nedaudz atšķirīgs viedoklis. Kāpēc gribat liegt citiem to izteikt tikpat brīvi, kā jūs izsakāt savējo?
Bach
12. Oktobris 2010 / 11:15
0
ATBILDĒT
Lietotājai ar niku "Viktors Igo" vajadzētu iedzert cukurūdeni un mazliet nomierināties.

Vislabākais citāts ir šis:

"JV redakcijai tomēr vajadzētu nopietni padomāt, ko ļaut publicēt komentāros un ko neļaut. Ne jau tikai necenzēti vārdi būtu jādzēš, bet arī zemiski un nepamatoti komentāri, kas aizskar cilvēka cieņu un godu."

Cilvēcīgā valodā tulkojot: "Jādzēš visi komentāri, kas nav glaimojoši". Bet priekš kam tad vispār tā komentēšanas iespēja ir vajadzīga, ja drīkstēs tikai glaimot un slavēt, bet kritizēt un ironizēt ne? Tad jau visa komentēšanas jēga atkrīt.
Anonīms lietotājs
12. Oktobris 2010 / 10:37
0
ATBILDĒT
Paldies Inesei par profesionāli un cilvēciski iedvesmojošām atbildēm!
Viktors Igo
12. Oktobris 2010 / 10:13
0
ATBILDĒT
Nožēlojamie! Man ir kauns, ka ir šādi kolēģi no juristu vidus! JV rubrikā Nedēļas jurists ir intervēta gudra, skaista, talantīga un noteikti ļoti ietekmīga tiesību zinātņu doktore, par kuru mēs vēl dzirdēsim daudz laba. Jūs aiz savas skaudības un kompleksiem nevariet pateikt neko labu, bet tikai riet pilnīgi nevietā. Par Jūsu tukšumu liecina tas, ka rakstam \"Vai sabiedrībai ir cerības uz savu interešu aizstāvību būvniecības procesā\" nav neviena komentāra, jo tas ir garš un prasa laiku un zināmu intelektuālu piepūli, lai iedziļinātos. Tā vietā vieglāk ir izlasīt to, kas prasa 2 min. laika, lai varētu sākt savas zemiskās izklaides Delfi komentētāju līmenī, apmierinot savu deformēto psihi un kompleksus. Man tiešām ir žēl, ka izcilas personības JV elektroniskajā versijā var nolikt kompleksainas un intelektuālo pubertāti nesasniegušas pelēcības. JV redakcijai tomēr vajadzētu nopietni padomāt, ko ļaut publicēt komentāros un ko neļaut. Ne jau tikai necenzēti vārdi būtu jādzēš, bet arī zemiski un nepamatoti komentāri, kas aizskar cilvēka cieņu un godu. Šādi komentāri noteikti atur vai ar laiku aturēs labus juristus publicēt rakstus JV vai piekrist ieņemt it kā goda vietu rubrikā Nedēļas jurists.
Elmars
11. Oktobris 2010 / 12:16
0
ATBILDĒT
Kādēļ esat "uzēdušies" uz cilvēku? Kauna nav?

Ja nezināt, kā pareizi, sakiet vienkārši "Inese".

Gudra, talantīga, skaista un inteliģenta juriste, bet kāds izsmiekls viņai te jāpacieš no skauģu puses.

Egneris
11. Oktobris 2010 / 11:34
0
ATBILDĒT
Ineses kundze, kā tad turpmāk būtu lietojams Jūsu uzvards - atbildiet pati!
lasītāja
8. Oktobris 2010 / 08:51
0
ATBILDĒT
Pareizi jau saka latvietis no Melnburnas.

Sanāk tā dīvaini, ka cienītā juriste ievēro un palīdz sabiedrībai izprast vienus likumus, bet pilnīgi uzspļauj citiem likumiem - gramatikas likumiem.
He-he
6. Oktobris 2010 / 17:01
0
ATBILDĒT
"Pie mums Austrālijā tad jau puse no visiem juristiem tiesā zaudētu."

Ja pieņemam, ka ikvienā lietā viena puse vinnē un otra puse zaudē, un ka abās pusēs ir vienāds skaits juristu, tad iznāk, ka vienmēr puse no visiem juristiem tiesā zaudē.

Bet, protams, runājot vai rakstot latviski, uzvārdi ir jādod latviskā formā. To negrib darīt tikai histeroīdas personības, kuru īstais mērķis ir - izcelties un atšķirties no "parastajiem cilvēkiem".
Voldemārs
6. Oktobris 2010 / 16:51
0
ATBILDĒT
Stulbi lasīt šito virtuves līmeņa ņemšanos ap Nedēļas juristes uzvārda rakstību.

Protams, latviešu valodā vārdi ir lokāmi un tas attiecas arī uz uzvārdiem, tātatd tiem jāliek klāt galotnes. Nevar būt Mentzen, Medin, Egner utt. Tāpat kā uzvārdus lieto dzimtēs un nav pieņemama pimrskara un trimdas latviešu prakse atstāt uzvārdus vīriešu dzimtē: Lilija Zobens, Anna Akmens utt.

Bet kāda nejēdzība ir šo diskusiju izvērst šeit!!!

Inese Lībiņa - Egnere ir erudīta juriste ietekmīgā amatā un kā tāda acīmredzot arī ir uzaicināta šajā JV rubrikā. Lasiet un apspriediet viņas atbildes, nevis viņas uzvārdu, kolēģi! Cieniet reiz citus un sevi.
RePLikA
6. Oktobris 2010 / 15:56
0
ATBILDĒT
Viņa ir satriecoša. Tik zinoša, sievišķīga, stilīga, mūsdienīga. Ļoti laba pasniedzēja, pasniedz un stāsta tā, ka tiešam ir skaidrs. Viņai ir dubultuzvārds, viņa ir juriste un strādā pēc profesijas, jauna un jauka… ak dievs, viņai piepildījās visi mani sapņi.
LB
6. Oktobris 2010 / 00:28
0
ATBILDĒT
Inese Lībiņa-Egnere ir ļoti laba, inteliģenta, zinoša juriste, atsaucīga un profesionāla kolēģe. Lai veicas!
iveta154b@gmail.com
6. Oktobris 2010 / 00:17
0
ATBILDĒT
Nezinu kur to lai uzraxta, bet interesanti vai driikst arii ieteikt nedeeljas juristus naakamajiem numuriem?.Es noteikti ietei;ktu advokaati Ingunu Bashu, kas ir izcila un godiiga juriste, ljoti prasmiiga advokaate, gudra sieviete un lieliska maaminja!!!
Latvietis no Melburnas
6. Oktobris 2010 / 00:07
0
ATBILDĒT
1. "Skaista" – nestrīdos, jo tas ir personīgās gaumes jautājums. Taču rubrikas nosaukums ir "Nedēļas jurists", nevis "Nedēļas skaistule". Jurista skaistumam vai neglītumam nevar būt nekādas nozīmes, galvenais, kas viņam/viņai galvā. Vai tad, piemēram, tiesnesis drīkstētu izspriest lietu, dodot priekšroku vienai no pusēm tās fiziskā izskata dēļ? Pie mums Austrālijā tad jau puse no visiem juristiem tiesā zaudētu.

2. "Jauna" – neapšaubāmi, tādēļ arī lai uzklausa vecāku un pieredzējušāku ļaužu padomus, kā tas jauniešiem pieklājas.

3. "Talantīga" – arī neapšaubu. Taču talantīgums nenozīmē, ka persona drīkst neievērot latviešu valodas normas. Cilvēks var būt pat ģēnijs un vienlaicīgi necienīt savas tautas valodu, tas viens otram netraucē. Bet es ļoti priecājos, ka pēdējās Saeimas vēlēšanās lielu balsu procentu ieguva latvju patrioti, kuriem latviešu valoda noteikti rūp.
arī jurists
5. Oktobris 2010 / 23:36
0
ATBILDĒT
Talantīga, jauna un skaista juriste- beidziet te skaldīt matus sakarā ar viņas uzvārda rakstību!
Ieva
5. Oktobris 2010 / 18:40
0
ATBILDĒT
Laba grāmatu gaume juristei. :)
Pieņēmums
5. Oktobris 2010 / 17:15
0
ATBILDĒT
„Vispārējo tiesību principu skola“ laikam ir D.Rezevskas (Iļjanovas) „skola“. Pareizi jau laikam būtu teikt dabisko tiesību skola.
A.S.
5. Oktobris 2010 / 16:47
0
ATBILDĒT
Kas tā tāda par "vispārējo tiesību principu skolu"?
Valodniece
5. Oktobris 2010 / 16:37
0
ATBILDĒT
Tad nu gan juristi uzcepušies!!! Tā vietā, lai novērtētu, cik skaista un inteliģenta kolēģe, labāk pievēršas kārkluvācietībai. Labāk palasiet atbildes - cik korekti tās uzrakstītas.

Jurists juristam brokastīs, pusdienās, vakariņās un naksniņās.
Vilks
5. Oktobris 2010 / 14:17
0
ATBILDĒT
Mana bakalaura darba recenzente. Visu cieņu - darbs bija izlasīts un pienācīgi novērtēts.
Sandra
5. Oktobris 2010 / 13:27
0
ATBILDĒT
Man ir patiess prieks, ka šāda Juriste ir Valsts prezidenta juridiskā padomniece un, ka viņa ir vispārējo tiesību principu skolas piekritēja, jo tas ir pamats likumu piemērošanā un tiesiskuma realizēšanā.
RĀDĪT VĒL KOMENTĀRUS / 9
visi numura raksti
Ilga Krampuža
Skaidrojumi. Viedokļi
Vai sabiedrībai ir cerības uz savu interešu aizstāvību būvniecības procesā
Būvniecības tiesībās sabiedrība ir lielu izmaiņu priekšā. Vēl vairāk, jauna Būvniecības likuma, Vispārīgo būvnoteikumu, vairāku speciālo būvnoteikumu pieņemšana vērtējama kā revolūcija būvniecības tiesiskajā regulējumā. ...
Rolands Neilands
Skaidrojumi. Viedokļi
Galvojuma mērķis ir saistību nodrošināšana
"Jurista Vārdā" šā gada 24. augustā (Nr. 34) bija publicēts cienījamā profesora Dr.habil.iur. Kalvja Torgāna raksts "Valstiskā uzraudzība pār šķīrējtiesas spriedumu tiesiskumu".1 Šajā rakstā labi atspoguļotas problēmas, kas ...
10 komentāri
Valdis Kronis
Skaidrojumi. Viedokļi
Tiesu sistēmas neefektivitātes cēloņi un to iespējamie risinājumi
Viens no būtiskākajiem valsts sekmīgas ekonomiskās attīstības priekšnosacījumiem ir efektīva tiesu sistēma, kas spēj nodrošināt ātru personu savstarpējo strīdu atrisināšanu un civiltiesiskās aprites stabilitāti. Ierēdņi jau ...
5 komentāri
Gatis Litvins
Notikums
Seminārs par Eirojusta lomu krimināllietu izmeklēšanā
Latvijā ne īpaši bieži notiek tiesību konferences un semināri ar Eiropas un pasaules elpu. Turklāt, ja arī notiek, tad dažkārt vietējie juristi tos nenovērtē pietiekami atsaucīgi. Patīkams izņēmums bija 1. oktobrī notikušais ...
Gatis Litvins
Akadēmiskā dzīve
Jaunas tiesību doktores  
Atkal varam ziņot par jauniem iesību zinātņu doktoriem. Šā gada 24. septembrī Latvijas Universitātē promocijas darbu "Valsts amatpersonu kriminālprocesuālā imunitāte Latvijas kriminālprocesa tiesībās" tiesību doktora zinātniskā ...
AUTORU KATALOGS