ŽURNĀLS Nedēļas jurists

19. Oktobris 2010 /Nr.42 (637)

Līga Krapāne
20 komentāri
komentāri (20)
20 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Vidusmēra jurists
22. Oktobris 2010 / 17:47
0
ATBILDĒT
Piekrītu iepriekš teiktajam, ka L.Krapānei noteikti ir un jābūt daudz plašākam redzeslokam nekā vidusmēra juristam. Viņa noteikti seko Ministru kabinetā sēdēs virzītajiem likumprojektiem un viņai ir izpratne un viedoklis par tiem. Piemēram par to liecina atbilde uz 7.jautājumu. Viņa kā nedēļas juriste ir patīkams pārsteigums, kas atsvaidzina šo rubriku. Vajadzētu redakcijai turpināt pārsteigt - varbūt ir kāds Latvijas vēstnieks ārvalstīs, kurš ir jurists, bet nestrādā specialitātē.
Voldemārs
22. Oktobris 2010 / 13:12
0
ATBILDĒT
Naumova galīgi nav tas sliktākais, kas ar juristu var notikt. Par Agešinu grūti spriest.
kauns
22. Oktobris 2010 / 12:36
0
ATBILDĒT
Domāju, ka Jurista vārda redakcijai galva sagājusi sviestā. Varbūt kā nākamo publicēsiet "juristu" Mariju Naumovu vai V.Agēšinu? Vai "juristu" V.Krisbergu?

Kā nav kauna uz vēdera pielīst premjera birojam, publicējot kā vienu no 52 gadā Latvijas "nedēļas juristiem" nejuristu.
jautājums
21. Oktobris 2010 / 17:51
0
ATBILDĒT
lai atrisinātu vai vismaz censtos atrisināt šo iepriekšējo (ne)auglīgo tērzēšanu, rodas jautājums, kāds ir šīs slejas mērķis? ja tas ir zināms, tad arī var rast atbildi uz jautājumu, kam šeit būtu jāatrodas.

Take it easy
20. Oktobris 2010 / 09:26
0
ATBILDĒT
Kolēgas, ko cepaties? Dzīve jāuztver kā pieredzes gūšana nevis asiņaina cīņa par vietu zem saules. Uzzinājām, ka Krapāne ir juriste. Lieliski. Ejam tālāk. Droši vien nākamais būs kāds rūdīts čoms no proķenes vai advokatūras. Tad varēsiet vērtēt īstenu juristu - darba rūķi un aizmirst par Krapāni, kas bija iesprukusi starp "istajiem" juristiem :)

Bet ja godīgi, interesanti taču bija uzzināt, ka arī preses sekretāriem mēdz būt jurista diploms. Atzīstiet taču un beidziet kasīties!
Oskars V.
19. Oktobris 2010 / 22:35
0
ATBILDĒT
Piekrītu. Sēž tāds juristiņš-pajoliņš trešās šķiras kantorītī, urbina degunu, birdina blaugznas uz izdilušā perestroikas laiku džempera, sērfo "Draugos" vai lamājas "Delfos". Ko citu viņš, nabadziņš, lai dara, ja galvā īpaši nekas nav, kabatā svilpo vējš, meitenes virsū neskatās, viss, kā pats saka, ir "galīgais sviesc". Laiku pa laikam šāds tirliņš ienāk "Jurista Vārda" lapā, anonīmi aprej cienījamus un talantīgus juristus... Viņam paliek nedaudz labāk ap sirdi, un viņš, netīrītos zobus atiezis, atgriežas "Delfu" komentāru virtuālajā mēslainē.

Nožēlojami, mīļie tautieši!
fizikis
19. Oktobris 2010 / 22:17
0
ATBILDĒT
juridiska kāzusa risināšanai pielieto juridiskās metodes - preses relīzēm tādas nav nepieciešamas.
arī jurists
19. Oktobris 2010 / 19:14
0
ATBILDĒT
Strādājot iepriekšējos amatos un tagad par premjera preses sekretāri, Krapānei ir daudz plašāk redzes loks nekā vidudmēra juristam, viņai noteikti jārisina daudz vairāk juridisku kāzusu nekā kādam juristiņam, kas sēž savā kantorītī un zils aiz skaudības, ka pats nekad netiks Jurista Vārdā kā nedēļas jurists.

Pie tam Līga ir ļoti patīkama un izskatīga sieviete. Visu cieņu! Turaties un palīdziet mūsu premjeram!
Diez kas nav
19. Oktobris 2010 / 16:58
0
ATBILDĒT
Visu cieņu L.Krapānei kā cilvēkam un sava darba profesionālei, tomēr "Nedēļas juristam" vajadzētu būt kādam, kas strādā par juristu.



Tikpat labi varētu iedomāties, ka kādā medicīnas žurnālā par "Nedēļas ārstu" starp ķirurgiem un kardiologiem figurētu žurnālists ar medicīnas fakultātes diplomu kabatā, kurš ne dienu nav strādājis ārsta profesijā.
Esmu sajūsmā!
19. Oktobris 2010 / 16:37
0
ATBILDĒT
Patiesi uzjautrina paradokss: nedēļas jurists- tāds, kurš nevienu dienu nav strādājis jurista profesijā! Arī iepriekšējie komentāri ir lieliski!!!
Janka
19. Oktobris 2010 / 11:43
0
ATBILDĒT
Ha! Visa šeit esošā kritika ir elementāra skaudība!

Viņa ir premjera preses sekretāre – bet jūs? :)))
Nesapratne
19. Oktobris 2010 / 11:42
0
ATBILDĒT
Te tiešām jāpiekrīt tiem, kas jautā: vai tiešām Latvijā vairs nav juristu, ko likt šajā rubrikā???

Ja \"PLL\" būtu uzvarējusi vēlēšanās, tad šajā rubrikā būtu jāliek Stendzenieks.
19. Oktobris 2010 / 11:41
0
ATBILDĒT
hihihi, ar Viloru Eihmani, Redisonu, auseklīti Krisbergu :) Max Sprūdu, Spureli u.c.
Yamamoto
19. Oktobris 2010 / 11:37
0
ATBILDĒT
"Nedēļas jurista" rubrika noteikti ir vajadzīga. Ir daudz jurista arodā esošu cilvēku, kas vēl nav intervēti. Vispirms jau Augstākās tiesas tiesneši un senatori, LU JF mācībspēki, utt. Man būtu gan viens ieteikums "JV" redakcijai sakarā ar šo rubriku: pamēģiniet šad tad pārmaiņas pēc publicēt intervijas arī ar skandalozākiem juristiem, jo lasītājiem būs interesantāk.
miauu
19. Oktobris 2010 / 11:10
0
ATBILDĒT
Man gan patīk šī rubrika. No Jūsu teiktā var secināt, ka Latvijā vairs tikpat kā nav juristu, kuri būtu pelnījuši būt par „nedēļas juristu“. Varbūt vienīgi vajadzētu pamainīt uzdotos jautājumus un katram tos uzdot nedaudz individuālus.
Folklora
19. Oktobris 2010 / 11:08
0
ATBILDĒT
Jurists juristam jurists.... Baisi! Bet pa starpai ar gardu muti var apēst arī kādu citu (L.Krapāni, kas it kā ir, it kā nav juriste).

Novērotājs
19. Oktobris 2010 / 11:02
0
ATBILDĒT
Jūsu secinājums \"Iesaku priecāties par jurista izglītību kā pierādījumu visdažādākajām karjeras iespējām\" ir nepamatots un izklausās visai muļķīgi. Tad jau pārējās universitāšu fakultātēs, nejuridiskajās augstskolās utml. iestādēs iegustāmā izglītība ir pilnīgi nevajadzīga un persona ar jurista diplomu ir tik universāla, ka ir kompetenta visos jautājumos. Vispirms padomājiet! Turpretī L.Krapānei, kā tas izriet no publikācijas, nekad nav bijis jurista aicinājuma. Drīzāk gan žurnālista aicinājums. Viņas karjeru nekādā ziņā nav noteikusi izglītība, kas iegūta Latvijas Universitātes Juridiskajā fakultātē, bet gan pazīšanās un darbs, kurā nemaz nav vajadzīgas jurista zināšanas. Manuprāt, redakcijai būtu nopietni jāapsver, vai vispār rubrika \"Nedēļas Jurists\" ir nepieciešama. Tā nav sevi attaisnojusi un pārvērtusies par tukšu salmu kulšanu.
---
19. Oktobris 2010 / 09:56
0
ATBILDĒT
sory, viņa nekā nesaprot no jurisprodences...
Skaties plašāk
19. Oktobris 2010 / 09:10
0
ATBILDĒT
Man gan patīk šis pārsteigums. Izrādās L.Krapāne ir beigusi Juridisko fakultāti! Ja tā padomā, arī juristi politikā (Saeimā, valdībā) faktiski nedara juridisku darbu. Juristi vada iestādes vai tiesas, kas faktiski ir administratīvs nevis juridisks darbs. Tomēr tādēļ viņi nezaudē jurista kvalifikāciju. Iesaku priecāties par jurista izglītību kā pierādījumu visdažādākajām karjeras iespējām.
neizpratne
19. Oktobris 2010 / 08:49
0
ATBILDĒT
kā sadaļā "Nedēļas jurists" var ielikt personu, kas ne dienu, kā pati atzīst, nav strādājusi jurista profesijā?
visi numura raksti
Gatis Litvins
Notikums
Kas ir judikatūra un kāda ir tās nozīme  
Augstākā tiesa kļuvusi par vienu no retajām institūcijām, kura Latvijā organizē lielas tiesību konferences. Līdz šim tās bieži vien bija saistītas ar kādu nozīmīgu jubileju: 2007. gadā bija konference "Augstākā tiesa ...
Māris Leja
Skaidrojumi. Viedokļi
Krimināltiesību normu interpretācija
Krimināllikumā, tāpat kā citos likumos, tiek lietoti termini ar dažādu abstrakcijas pakāpi. Jo vispārīgāki ir šie termini, jo sarežģītāks kļūst tiesību normas interpretācijas process. Šajā procesā nozīmīga vieta ir gan ...
4 komentāri
Ginta Sniedzīte
Skaidrojumi. Viedokļi
Atsevišķi tiesnešu tiesību normu piemērošanu ietekmējošie faktori
Tiesnešu tiesību juridiskā spēka līmenis ir jāidentificē robežās starp likumdevēja radīto rakstīto tiesību normu formāli vispārsaistošo spēku un vienkāršu tiesu nolēmumu kā tiesību piemērošanas aktu obligāto spēku pret ...
Tiesību prakse
Kriminālprocesa likuma 83. panta pirmās daļas 1. punkta pārkāpums

Apelācijas instances tiesa, nepilngadīgajam apsūdzētajam nenodrošinot aizstāvja piedalīšanos tiesas sēdē, pārkāpusi Kriminālprocesa likuma 83. panta pirmās daļas 1. punktu, nenodrošinot apsūdzētā tiesības uz aizstāvību.

Eva Branta-Nellemane
Informācija
Mediācija nav meditācija
Šā gada 28. oktobrī Rīgā būs unikāla iespēja piedalīties Dānijas mediācijas speciālista Hansa Boserupa (Hans Boserup) meistarklasē. Viņš teorētiski izskaidros un praktiski demonstrēs mediācijas stilus. Šajā rakstā tiks ...
9 komentāri
AUTORU KATALOGS