ŽURNĀLS Nedēļas jurists

22. Marts 2011 /Nr.12 (659)

Linards Muciņš
6 komentāri
komentāri (6)
6 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Šekspīrs
23. Marts 2011 / 14:33
0
ATBILDĒT
A.god. Tacit, no Jūsu komentāra vien šķiet, ka Jūs esat kaut ko pārpratis.

Muciņa kungs vispār Valsts pārvaldes iekārtas likumu nepārstāstīja, pareizāk sakot, viņš pat to ignorēja. Tas kas Valsts pārvaldes iekārtas likumā ir rakstīts Muciņa kungu tā īpaši neinteresēja, viņam bija sava teorija un tikai tā pareizā, kas lekciju no lekcijas dažkārt arī pamainījās.

Visu cieņu juristam un viņa nopelniem Latvijas tiesību sistēmas un tiesiskās domas attīstībā, bet viņa lekcijas varas dalīšanā es mūžam atcerēšos kā vislielāko murgu.

Cicerons
23. Marts 2011 / 14:11
0
ATBILDĒT
(1) Muciņa kungs bija arī mans skolotājs maģistra studijās.



(2) Teikšu godīgi - sākumā orgānu teoriju arī nesapratu, bet līdz eksāmena laikam jau bija skaidrība. Ja klausījās un domāja - saprata. Nu pēc pus gada studijām katram studentam vajadzētu spēt detektēt ķermeni, ja sastopas ar orgānu. Šķiet, ka valsts celtniecība pamazām iet tajā virzienā, kas lekcijās rādīts. Piemēram, ir jau universitāšu slimnīcas.



(3) Starp citu, nebiju redzējis studiju laikā tādu gadījumu, kad docētājs pēc eksāmena izlabošanas un atzīmju izsludināšanas kāpj katedrā un saka: \"Padiskutējam\". Tiesa, diskutētāja nebija daudz.



(4) Piekrītu iepriekš rakstītajam, ka, lai lekcijas lasītu tādā līmenī, jābūt ilggadīgai pētnieciskai un praktiskai pieredzei. Tiesa, ko Ulmanis teica Kamaldiņam vai otrādi - to lekcijās neizstāstīja. Bet par drošības iestādēm un varas dalīšanu bija labi piemēri no \"Septiņpadsmit pavasara mirkļiem\".



(5) Sirsnīgs paldies Muciņa kungam par valsts celtniecības ceļa izgaismošanu.
X
23. Marts 2011 / 13:37
0
ATBILDĒT
Vismaz Muciņš bija politikas praktiķis un varēja izstāstīt, kā tā varas dalīšana praktiski funkcionē. Es pat nezinu, kurš viņa vietā to kursu lasa. Bez prakses jau nevar tādus priekšmetus no grāmatām salasīt.
Kika
23. Marts 2011 / 13:31
0
ATBILDĒT
Es to orgānu teoriju ar grūtībām sapratu (precīzāk - tā arī nesapratu), bet kopumā kā pasniedzējs L.Muciņš bija ļoti OK.
Tacits
22. Marts 2011 / 15:32
0
ATBILDĒT
Žēl, ka Muciņš vairs nelasa Universitātē lekcijas varas dalīšanā. Bija foršas un galvenais - lika domāt. Nevis mehāniski pārstāstīt Valsts pārvaldes iekārtas likumu.
arī jurists
22. Marts 2011 / 14:00
0
ATBILDĒT
Izskatās, ka Muciņa k-gs vēl šim brīdim nav sapratis, ka īpašuma tiesības nav absolūtas, ka tās ar likumu, pastāvot leģitīmam mērķim un samērīgumam, var ierobežot.
visi numura raksti
Ludvigs Švarcs
Numura tēma
Valsts prezidents piesaka Satversmes reformu
3 komentāri
Sandra Sondore-Kukule
Numura tēma
Valsts prezidenta kreatīvā funkcija izpildvaras jomā
2011. gada 14. martā Valsts prezidenta Konstitucionālo tiesību komisija iesniedza Valsts prezidentam gala secinājumus viedoklim par Valsts prezidenta funkcijām Latvijas parlamentārās demokrātijas sistēmas ietvaros, uz kuru pamata tapa ...
Notikums
Advokatūra nosvinējusi deviņdesmitgadi  
Trīs pagājušās nedēļas dienas, 17.–19. marts, aizritēja Latvijas advokatūras deviņdesmitās gadadienas zīmē. Atceroties 1921. gada 19. martu, kad tika sasaukta pirmā Latvijas zvērinātu advokātu kopsapulce, kas ievēlēja arī pirmo ...
Numura tēma
Valsts prezidenta Satversmes grozījumu ierosinājums
Valsts prezidents 2011. gada 16. martā izmantoja Satversmes 47. pantā paredzētās likuma ierosināšanas tiesības un nosūtīja Saeimai ierosinājumu veikt grozījumus Satversmē. Šajā "Jurista Vārda" numurā publicējam Valsts prezidenta ...
Numura tēma
Par Valsts prezidenta funkcijām Latvijas parlamentārās demokrātijas sistēmas ietvaros
AUTORU KATALOGS