ŽURNĀLS Viedoklis

12. Augusts 2014 /Nr.31 (833)

Atkal uz grābekļa

Pirmpublikācija: Neatkarīgā, 2014. gada 5. augusts, 2. lpp.

23 komentāri

Trīs dienas (23., 24., 25. jūlijs) izturējis lielāko daļu no 11. Bīriņu konstitucionālās tiesībpolitikas semināra programmas, es joprojām uzskatu, ka šī diskusiju telpa ir perfektākā no tām, kur vien esmu redzējis pulcējamies kādas jomas praktizējošo un akadēmisko eliti.

Manuprāt, semināra organizētāji un atbalstītāji ir radījuši vairāk nekā vērā ņemamu tradīciju, kura gadu no gada apliecina, ka juristiem ar galvu viss kārtībā. Protams, es tur biju lajs un pie Bīriņu tautas nepiederīgs.

komentāri (23)
23 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
13. Augusts 2014 / 10:08
10
ATBILDĒT
Ko tu Jurčik tur puksti? Ar to žurnālu viss ir kārtībā. Ja vien negribi kā tumšās tautas masas brēkāt par sorosītiem, jenotību un liberastiem.
Jurčiks > Dzēsts lietotājs
14. Augusts 2014 / 16:05
3
ATBILDĒT
Starp citu, īpaši stulbā žirafe, kura šo savu defektu, acīmredzot, uzskata par tikumu, NEZ KĀDĒĻ uzreiz nodomāja, ka runa ir par TO ŽURNĀLU. Nu sakiet ko gribat, bet nav dūmu bez uguns, ja jau pat īpaši stulbas žirafes uzreiz saprot par ko ir runa... :))))
Dzēsts lietotājs > Jurčiks
15. Augusts 2014 / 09:39
0
ATBILDĒT
Mēs abi zinām, ka arī Jurčiks domāja "TO" žurnālu.
Un būt īpaši stulbai žirafei ir ļoti izdevīgi. Piemēram, ja žirafe netīšām iekomentēs kaut ko stipri dumju, tad žirafei neviens to neņems ļaunā, jo pati žirafe taču jau ir deklarējusi, ka galva tai grūta un izglītība divas ziemas pagastskolā. Savukārt par komentāriem, kas rakstīti gaišajos starplaikos žirafei tiks gods un atzinība. To pašu nevar teikt par stipri gudro Jurčiku. Tā ka nepiesienies žirafei.
Jurčiks > Dzēsts lietotājs
18. Augusts 2014 / 08:56
0
ATBILDĒT
Citiem vārdiem sakot, aiz stulbuma var apzināti noslēpt bezatbildību, tai skaitā runāšanu bez apdomas?
Jurčiks > Dzēsts lietotājs
13. Augusts 2014 / 19:59
5
ATBILDĒT
Ar stulbumu nav jālielās :))
Magone
12. Augusts 2014 / 22:07
0
ATBILDĒT
Paldies, par rakstu. Taisnība, atkal uzkāpsim uz tā paša grābekļa. Tāds ir daudzu tiesnešu līmenis. Bet nodokļu maksātājiem par tiesnešu kļūdām (vai varbūt personīgo ieinteresētību) jāmaksā.
žurnāliste
12. Augusts 2014 / 19:52
3
ATBILDĒT
Nosauciet vienu mediju Latvijā, kas nav politiski vai ekonomiski angažēts? ja pēc šādas mērauklas vien vadās, nekur tālu nonākt nevar.
Baraks Osama > žurnāliste
14. Augusts 2014 / 14:28
0
ATBILDĒT
Jautājumu var pavērst arī tā - vai vispār var eksistēt kāds medijs, kas raksta par politiku un vienlaikus nav politiski angažēts? Pilnīgi objektīvas ziņas nekur, izņemot Latvijas Vēstnesi, visdrīzāk iegūt nevar - katrā ziņā ne tad, ja tādas vēlamies saņemt no viena avota.
žurnāliste > Baraks Osama
15. Augusts 2014 / 09:43
0
ATBILDĒT
Pilnībā pievienojos Jūsu viedoklim!
Jurčiks > žurnāliste
13. Augusts 2014 / 08:45
4
ATBILDĒT
Es tikai par to, ka nav ko patosaini runāt par kaut kādu uzbrukumu "brīvai" žurnālistikai, ja tāda pie mums neeksistē kā šķira. Vecāki mani bērnībā mācīja, ka melot nav labi :)
:):) > Jurčiks
14. Augusts 2014 / 12:41
1
ATBILDĒT
Kas vispār ir "brīvība" ? Iespējams, tā ir dažādu žurnālistu brīvība simpatizēt tiem vai citiem politiskiem strāvojumiem, personībām utc?
Jurčiks > :):)
14. Augusts 2014 / 12:49
1
ATBILDĒT
Citāts: Kas vispār ir "brīvība" ? Iespējams, tā ir dažādu žurnālistu brīvība simpatizēt tiem vai citiem politiskiem strāvojumiem, personībām utc?

Piedodiet, taču, ja izsakaties par žurnālistiku, brīvu presi un tamlīdzīgām lietām, vajadzētu nošķirt jēdienus "simpatizēšana" un "objektivitāte". Neviens neliedz žurnālistam simpatizēt - apziņas brīvība utt. Bet ja "simpatizējošs" žurnālists ACĪMREDZAMI ignorē atšķirīgos viedokļus un kā ēzelis bliež tikai taisni, tad, piedodiet, tā nav žurnālistika, tā nav brīva prese, tas ir bordelis. Nevajag jaukt brīvību personiskā izpratnē ar preses brīvību un žurnālista ētiku
žurnāliste > Jurčiks
14. Augusts 2014 / 13:09
4
ATBILDĒT
Draugi, žurnālists ir tikai cilvēks, un nereti, viņa ieskatā, simpatizēšana=objektivitāte. ja cilvēks kaut kam no tiesas tic, viņš taču to neapšauba, vai ne? Tātad uzskata, ka tas tā ir.. Lūk, jums objektivitāte.
Jurčiks > žurnāliste
14. Augusts 2014 / 13:41
0
ATBILDĒT
Tādā gadījumā nākamais jautājums: vai cilvēks, kurš nespēj nošķirt simpatizēšanu no objektivitātes, ir tiesīgs saukties par žurnālistu? Mani interesē objektīvas ziņas, nevis vienai partijai pielāgota kompilācija ar iepriekš sagatavotu viedokli. Viedokli, ja drīkst, atļaujiet man veidot pašam.
žurnāliste > Jurčiks
15. Augusts 2014 / 07:43
1
ATBILDĒT
Es nerunāju par simpātijām, bet gan - pārliecību, kuru pamatā, protams, var būt simpātijas. Tāpat es nerunāju par primitīvu darbošanos vai kvazižurnālistiku, vai vienkārši, piedodiet, stulbeņu darbošanos, ko mēdz saukt par žurnālistiku.

Konkrēts piemērs. Kaut tas pats "IR"gadījums. Žurnālists ir veicis izpēti, kuras rezultātā secinājis, ka ar MN procesiem valstī galīgi nav kārtībā. šāds secinājums pieņemts, vadoties pēc faktiem, kuri ir viņa rīcībā. ja ir vēl kāda persona - ārpus izdevuma, kas secina to pašu, kas, Jūsuprāt, tas ir - žurnālistika, simpatizēšana, aģitācija, populisms..??? kas.. ? kas ir objektivitāte? Nereti tas ir leņķis, kā uz problēmu paskatās.
:):):) > Jurčiks
14. Augusts 2014 / 14:58
0
ATBILDĒT
Tādā gadījumā - Latvijā varbūt ir tikai kādi 5 žurnālisti :):)
Sannija > :):):)
15. Augusts 2014 / 07:44
0
ATBILDĒT
Būs vairāk par 5, ja pieskaitīsiet JV:-)
Jurčiks > :):):)
14. Augusts 2014 / 15:36
0
ATBILDĒT
Paldies! Kas arī bija jāpierāda :)))
Jurčiks
12. Augusts 2014 / 12:39
1
ATBILDĒT
Konkrētajā gadījumā, bez šaubām, prasības nodrošinājums par morālu kaitējumu ir kļūda. Bet kāda, jūsuprāt, būtu atbilde uz jautājumu "vai politiski angažēts žurnāls ir brīvas žurnālistikas piemērs?
:):):) > Jurčiks
14. Augusts 2014 / 12:37
0
ATBILDĒT
Vai Latvijā ir kāds privāts un politiski neangažēts medijs??????? Tad ko - likvidējam tos visus?
RĀDĪT VĒL KOMENTĀRUS / 3
visi numura raksti
Egons Rusanovs
Skaidrojumi. Viedokļi
Odoroloģiskās ekspertīzes rezultātu izmantošanas problēmas kriminālprocesā

Šis raksts ir pirmais triju rakstu sērijā par odoroloģiskās ekspertīzes rezultātu izmantošanas problēmām Latvijas kriminālprocesā.

3 komentāri
Miks Čevers
Skaidrojumi. Viedokļi
Uzturlīdzekļu saņēmējs kā kreditors fiziskās personas maksātnespējas procesā
Tā kā Latvijā vidēji mēnesī fiziskās personas maksātnespējas process tiek pasludināts vairāk nekā 100 personām,1 šo personu saistību struktūra ir plaša – tā aptver visus iespējamos gadījumus, sākot ar kredītu mājokļa ...
1 komentāri
Artūrs Kučs
Skaidrojumi. Viedokļi
Vai notikusi vārda brīvības ierobežošana, izmantojot prasības nodrošinājumu
Nevērtējot maksātnespējas administratora Māra Sprūda prasību pēc būtības, par kuras pamatotību vai nepamatotību vēl lems tiesa, jāatzīst, ka jūlija izskaņā sabiedrisko rezonansi ieguvušais Rīgas pilsētas Centra rajona tiesas ...
7 komentāri
Eva Vīksna
Skaidrojumi. Viedokļi
Normatīvo tiesību aktu satversmības kontrole Latvijā (1918–1934)
Latvijas Republikā no Latvijas dibināšanas 1918. gadā un Satversmes1 pieņemšanas un spēkā stāšanās 1922. gadā līdz 1934. gada 15. maijā notikušajam apvērsumam, kas apturēja Satversmes darbību,2 bija attīstīta ideja, ka ...
1 komentāri
Sanita Osipova
Juridiskā literatūra
Dažos vārdos par tiesību ikonogrāfiju

Ieskats Andžeja Guļčinska zinātniskajā redakcijā izdotajā grāmatā "Garīgās un laicīgās varas tiesību ikonogrāfija"

1 komentāri
AUTORU KATALOGS