ŽURNĀLS Intervija

10. Aprīlis 2018 /Nr.15 (1021)

Otras iespējas nosvinēt Latvijas valsts pirmo simtgadi mums nebūs
Raivis Kronbergs intervijā Dinai Gailītei
Foto: Boriss Koļesņikovs

Jau 2016. gada nogalē Tieslietu ministrijas paspārnē tika izveidota darba grupa, kurā tika aicināti piedalīties ministrijas, tās pārraudzībā esošo iestāžu, tiesu sistēmas un visas tieslietu nozares institūciju un organizāciju pārstāvji, lai gatavotos Latvijas un tieslietu nozares simtgades svinībām, koordinējot vai kopīgi rīkojot dažādus pasākumus.

Simtgades norises tieslietu nozarē aizsākās jau pagājušā gada rudenī, bet īpaši daudz plānotas šogad. Tuvākais svinīgais pasākums gaidāms 3. maijā, kad tiks pasniegtas nozares balvas – Tieslietu sistēmas goda zīmes. Šodienas “Jurista Vārdā” tiek publicēts apbalvoto personu saraksts. Tāpat lasītājiem tiek piedāvāts pārskats par Augstākās tiesas plānotajiem pasākumiem, kas veltīti valsts un Senāta simtgadei.

Lai “Jurista Vārda” lasītāji varētu gūt pārskatu par Latvijas valsts un tieslietu nozares simtgadei veltītajām norisēm un plānot arī savu līdzdalību šajos pasākumos, piedāvājam sarunu ar darba grupas vadītāju – Tieslietu ministrijas valsts sekretāru Raivi Kronbergu.

Kādi būs svarīgākie notikumi Latvijas tieslietu nozares simtgades gadā?

Pirmkārt gribu paust prieku, ka gatavoties svētku gadam sākām tik laicīgi – jau 2016. gadā, kad tieslietu ministrs izveidoja darba grupu. Darba grupai izdevās izveidot nozares pasākumu plānu tā, lai tie viens otru papildinātu un nepārklātos. Mūsu mērķis ir ne vien svinēt svētkus, bet, izmantojot šo jubilejas gadu, pateikties mūsu labākajiem kolēģiem par godprātīgu darbu, dalīties pieredzē un veicināt tieslietu nozares vienotības sajūtu, jo īpaši tāpēc, ka visi esam izvēlējušies strādāt tieslietu jomā, ar savu darbu apliecinot pārliecību par tiesiskumu kā vienu no valsts pamata balstiem.

Simtgades svinības faktiski aizsākās jau pagājušā gada nogalē. Vispirms – 2017. gada novembrī – Latvijas Universitātē notika žurnāla "Jurista Vārds" 1000. numura iznākšanai veltītā konference "Latvijas tiesiskās sistēmas izaicinājumi valsts otrajā simtgadē", kur Latvijas juristi apsprieda mūsu tieslietu nākotnes problēmas un uzdevumus. Decembrī, atzīmējot Latvijas Senāta dibināšanas 99.

komentāri
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
visi numura raksti
Ilma Čepāne
Skaidrojumi. Viedokļi
Kuģis vai māja – tāds ir jautājums
Baltijas jūras un Rīgas jūras līča piekraste ir uzskatāma par nacionālu vērtību. Tai jābūt pieejamai pēc iespējas plašākai sabiedrībai. Piekrastē un tās aizsargjoslā vides aizsardzības nolūkos ir noteikti būtiski īpašuma un ...
5 komentāri
Jurista Vārds
Notikums
Deklarācijā atsaucas uz Baltijas valstu aneksijas neatzīšanas politiku
Pagājušajā nedēļā, 3. aprīlī, Vašingtonā notika triju Baltijas valstu un ASV prezidentu samits. Tā ietvaros notika Baltijas valstu vadītāju un ASV prezidenta Donalda Trampa pirmā tikšanās. Tās laikā tika saņemts apliecinājums ...
Informācija
Piešķirtas Tieslietu sistēmas goda zīmes
Šī gada 15. martā Tieslietu sistēmas apbalvošanas padome tieslietu ministra Dzintara Rasnača vadībā nolēma piešķirt Tieslietu sistēmas goda zīmes 19 personām.
Viktorija Soņeca
Skaidrojumi. Viedokļi
Tiesas savstarpēji abpusējā komunikācija
Otrais Ņūtona likums nosaka, ka ķermeņa paātrinājums ir tieši proporcionāls spēkam, kas uz to darbojas, un apgriezti proporcionāls masai, kas piemīt ķermenim. Minētais attiecināms ne tikai uz priekšmetiem, bet arī uz tiesas procesu, ...
Tieslietu ministrija
Informācija
Sākta Zemgales rajona tiesas Tukumā rekonstrukcija un piebūves celtniecība
Ar svinīgu kapsulas iemūrēšanu jaunās piebūves pamatos 28. martā tika uzsākta Zemgales rajona tiesas Tukumā rekonstrukcija un piebūves celtniecība.
AUTORU KATALOGS