ŽURNĀLS Tiesību politika

9. Februāris 2021 /Nr.6 (1168)

Eiropas Parlaments aicina pieņemt direktīvu par tiesībām būt bezsaistē
Nataļja Preisa
LBAS Eiropas tiesību un politikas dokumentu eksperte 

Eiropas Parlaments (EP) 2021. gada 21. janvārī pieņēma rezolūciju,1 kurā sniedza priekšlikumu EP un Padomes direktīvai par tiesībām būt bezsaistē.2 EP uzsvēra, ka attālināts darbs (darbs no mājām) kļūst arvien populārāks ES. Covid-19 krīzes rezultātā veiktie pasākumi mainīja veidu, kādā cilvēki strādā. Pašizolācijas laikā ES vairāk nekā trešdaļa darbinieku sāka strādāt no mājām – salīdzinājumā ar 5 %, kas parasti strādāja no mājām. Tāpat ievērojami palielinājās digitālo rīku izmantošana darba vajadzībām.

komentāri
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
visi numura raksti
Jurista Vārds
Numura tēma
Tiesību prakse pandēmijas apstākļos: Latvijas un ārvalstu apskats
Nataļja Puriņa
Skaidrojumi. Viedokļi
Latvijas tiesu prakse saistībā ar Covid-19 ierobežojumiem

Šī raksta mērķis ir piedāvāt lasītājiem ieskatīties dažos jautājumos saistībā ar Covid-19 ierobežojumiem, kuri līdz šim ir izšķirti nacionālajās tiesās Latvijā.

Vineta Bei
Skaidrojumi. Viedokļi
Ieskats pandēmijas judikatūrā Eiropas Savienības frankofonajās valstīs
Šajā rakstā ir sniegts ieskats Francijas, Beļģijas un Luksemburgas tiesu judikatūrā dažādu ar pandēmiju saistīto ierobežojumu izvērtēšanā no pamattiesību un pamatbrīvību viedokļa, it īpaši noteikto ierobežojumu samērīguma ...
Tiesību prakse
Tiesu prakse ar pandēmiju saistītās lietās: dažādu valstu piemēri

Ārvalstu tiesu prakses apskatu sagatavoja: Vineta Bei (Austrija, Šveice, Bulgārija),  Vija Kalniņa (Lielbritānija, Īrija, Jaunzēlande, Nīderlande), Dina Gailīte (Vācija) un Kārlis Piģēns (ASV).

Vija Kalniņa
Informācija
Vācijā noteikto Covid-19 ierobežojumu konstitucionālā kontrole
Ierobežojumi Covid-19 izplatības mazināšanai noteikti teju visā pasaulē. 2021. gada 13. janvārī Latvijas Universitātes doktorantūras skola "Baltijas jūras reģiona valstu integrācija ES nozīmīgākās sadarbības dimensijās" ...
1 komentāri
AUTORU KATALOGS