ŽURNĀLS Informācija

8. Marts 2022 /Nr.10 (1224)

Latvijas Nacionālās bibliotēkas piedāvāto avotu daudzveidība

Šajā numurā "Jurista Vārds" ne tikai lasītājiem sniedz ar vairāku autoru starpniecību skaidrojumus saistībā ar avotu izvēli un to izmantošanu, bet arī ļauj lasītājiem iepazīties ar tām iespējām, kuras piedāvā Latvijas Nacionālā bibliotēka (turpmāk – LNB).

Pirmkārt, LNB ir brīvpieejas krājums Ekonomikas un tiesību zinātņu lasītavā. Šajā lasītavā brīvpieejā ir visaptverošs ekonomikas un juridisko zinātņu nozaru krājums: jaunākās, aktuālākās, pieprasītākās grāmatas un uzziņu literatūra ekonomikā, tiesību zinātnē, grāmatvedībā un finansēs, uzņēmējdarbības vadībā, mārketingā un sabiedriskajās attiecībās.

Tiesību zinātņu krājumā atrodamas monogrāfijas ar saturiski plašu un dziļu nozaru aptvērumu, rakstu krājumi par aktuālu tematiku un jauniem virzieniem, mācību grāmatas par jaunām disciplīnām, kā arī izdevumi saskarnozarēs, piemēram, tiesības un mākslīgais intelekts, mobilo ierīču izmantošanas tiesiskais regulējums, klimata izmaiņas un vides tiesības, pandēmijas izraisīto seku tiesiskais regulējums u.c.

Plašā klāstā pieejami arī uzziņu izdevumi (enciklopēdijas, vārdnīcas, rokasgrāmatas u.

komentāri
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
visi numura raksti
Edvīns Danovskis
Skaidrojumi. Viedokļi
Avotu izmantošana pētījumos juridiskajā zinātnē
Ingrīda Veikša
Skaidrojumi. Viedokļi
Avotu izmantošana izglītībā un pētniecībā
Ligita Gjortlere
Skaidrojumi. Viedokļi
Juridiskā pētniecība mūsdienās – digitālie informācijas resursi un to izmantošana
Artūrs Kučs
Skaidrojumi. Viedokļi
Tiesību avotu izmantošana zinātniskajos darbos un akadēmiskajos rakstos
Atsaucoties "Jurista Vārda" aicinājumam, šajā komentārā sniegšu savu skatījumu par zinātniskajiem darbiem un akadēmiskajiem rakstiem izvirzāmajām prasībām attiecībā uz tiesību avotu izmantošanu. Manu skatījumu nenoliedzami ...
Diāna Apse
Skaidrojumi. Viedokļi
Tiesību zinātne citu tiesību avotu vidū. Akadēmisks pētījums, tā rakstīšana
AUTORU KATALOGS