ŽURNĀLS Redaktora sleja

15. Novembris 2022 /Nr.46 (1260)

Pārmaiņu vēju brīzes

Lai arī lielas rudens vētras šogad Latvijai pagaidām veiksmīgi ir gājušas secen, tomēr pārmaiņu vēji ir spējuši ieskriet "Jurista Vārda" redakcijā, man noslēdzot darbu žurnāla ikdienas veidošanā.

"Jurista Vārda" redakcijā kopā ar tās sirsnīgo komandu man sanāca skrējiens nepilnu 3,5 gadu garumā. Par sprintu šo laika posmu laikam vairs nevarētu nosaukt, par maratonu vēl nevarētu, bet par labu pusmaratonu, manā skatījumā, to var dēvēt pavisam droši.

Šis laiks tieslietu redaktora amatā man viennozīmīgi bija interesants, dinamisks, daudz jaunu un interesantu zināšanu pilns, kā arī dāvāja iespēju sniegt publiski aktuālu viedokli, skaidrojumu, kritiku vai ieteikumu vai arī uzrunāt autorus, kas būtu ieinteresēti paust savu viedokli. Iespēja kritiski padomāt, varbūt kādam lasītājam arī likt aizdomāties un kopumā kaut par kripatiņu pilnveidot tiesisko vidi, kurā mēs visi ikdienā dzīvojam. Iespēja intervēt Latvijas pārstāvjus Eiropas Parlamentā, iespēja pievērst uzmanību uiguru tautas apspiešanai Ķīnā. Iespēja iepazīt daudz interesantu un kolorītu juristu un viņu uzskatus.

Šajos gados atslābt noteikti neļāva arī Covid-19 pandēmijas ietekmē radušās pārmaiņas, kuru ietvaros arī mums – "Jurista Vārda" redakcijai – bija jāspēj ātri pielāgoties jaunajai situācijai, bet tas tika izdarīts, un žurnāls "Jurista Vārds" nevienu nedēļu nepārtrauca savu iznākšanu, un turpināja negurstoši informēt savus uzticīgos lasītājus par aktualitātēm tiesībpolitikā, kuru šajā pandēmijas laikā netrūka.

Autoru katalogā pie mana vārda ir atrodami vairāk nekā 60 raksti, tomēr kopumā daudz lielāks skaits publikāciju radīts šajos gados, kas visas atrodamas "Jurista Vārda" arhīva dzīlēs, kā arī autoru lokā esmu piesaistījis daudz jaunu un kompetentu ekspertu, tuvinot "Jurista Vārda" autoru skaitu divu tūkstošu atzīmei. Man darbs "Jurista Vārda" redakcijā ir bijis kā papildu darbs pilnas slodzes pamatdarbam, kas deva lielisku sinerģiju idejām, lai plašāku auditoriju spētu iepazīstināt, piemēram, ar enerģētikas nozares aktualitātēm.

Es pavisam noteikti turpināšu sekot "Jurista Vārdam" un aicinu to darīt arī citus Latvijas juristus un cilvēkus no jebkādām to pārstāvētajām nozarēm, lai – atbilstoši šī gada abonēšanas kampaņas vadmotīvam – "Jurista Vārdu" izmantotu kā trenažieri, kas Latvijas juristiem palīdz trenēt profesionālo kompetenci!

Uz tikšanos!

ATSAUCE UZ ŽURNĀLU
Piģēns K. Pārmaiņu vēju brīzes. Jurista Vārds, 15.11.2022., Nr. 46 (1260), 2.lpp.
komentāri
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
visi numura raksti
Sannija Matule
Numura tēma
Kāds ir un kurp vērsts Komerclikuma regulējums
Kā jau šoruden tas plašāk izskanējis, pirms divdesmit gadiem – 2002. gada 1. janvārī – spēkā stājās Latvijas komercdarbības regulējuma stūrakmens – Komerclikums. Šī fakta atzīmēšanai oktobra vidū Tieslietu ministrija ...
Dina Gailīte
Notikums
Studenti un skolēni piedalās "Jurista Vārda" rīkotajos Satversmes svētkos Latgalē  
Pagājušajā nedēļā, 9. novembrī, Daugavpilī un Rēzeknē notika žurnāla "Jurista Vārds" rīkotie pasākumi par godu Latvijas Republikas konstitūcijas simtgadei – Satversmes svētki Latgalē. Abās norises vietās tos apmeklēja kupls ...
Baiba Lielkalne
Skaidrojumi. Viedokļi
Padome kā sabiedrības pārvaldes institūcija un tās funkcijas
Padome ir sabiedrības pārraudzības institūcija, kas pārstāv akcionāru intereses sapulču starplaikā un šajā likumā un statūtos noteiktajos ietvaros uzrauga valdes darbību. Padomes loma ir definēta Komerclikumā un ir bijusi nemainīga ...
Eva Berlaus
Skaidrojumi. Viedokļi
Ilgtspējas izaicinājums komerctiesībām
Eiropas Zaļais kurss arvien redzamāk ietekmē mūsu ikdienu. Lai gan, protams, netrūkst diskusiju par to, vai un kuras no Eiropas Savienības izvēlēm attiecībā uz Zaļo kursu ir nepieciešamas vai pareizas, tai pašā laikā ir pietiekami ...
Andris Grafs
Skaidrojumi. Viedokļi
Dažādības principu īstenošana uzņēmumos – no ieteikumiem uz likuma regulējumu
AUTORU KATALOGS