ŽURNĀLS Juridiskā literatūra

13. Decembris 2022 /Nr.50 (1264)

Vērtīga dāvana Latvijas un Svētā Krēsla diplomātisko attiecību simtgadē
Mg. phil.
Veronika Erte
Bijusī Latvijas Republikas ārkārtējā un pilnvarotā vēstniece pie Svētā Krēsla 

1921. gada 10. jūnijā Svētais Krēsls atzina Latvijas Republiku de iure. Savukārt 1922. gada 30. maijā Vatikānā notika konkordāta parakstīšana, un šīs līgums, kas bija Latvijas diplomātijas un pontifikālās diplomātijas veiksmīgs kopdarbs, stājās spēkā 1922. gada 3. novembrī.

2022. gads Latvijas un Svētā Krēsla attiecībās noritēja konkordāta simtgades zīmē. 2022. gada 14. martā vizītē pie Svētā Krēsla bija ieradies ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs. Un 2022. gada 1. septembrī VAS "Latvijas Pasts" un Vatikāna Pasts kopīgi izdeva pastmarku par godu Latvijas Republikas un Svētā Krēsla konkordāta noslēgšanas simtgadei.

Atzīmējot 100. gadadienu kopš Svētā Krēsla un Latvijas Republikas diplomātisko attiecību sākuma, 2021. gada pavasarī tika publicēts rakstu un dokumentu krājums "100 gadi patiesuma un uzticēšanās garā.

komentāri
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
visi numura raksti
Egils Levits
Skaidrojumi. Viedokļi
Valsts un baznīca Satversmē
Jānis Pleps
Skaidrojumi. Viedokļi
Ticības lietas un Satversme
Mihails Volohovs
Skaidrojumi. Viedokļi
Konkordāts – Satversmes vienaudzis
Pirms 100 gadiem līdz ar Satversmi tapa arī Deklarācija par Latvijas valsti, Agrārās reformas likumi, kā arī tika ratificēti miera līgumi ar Vāciju un Krieviju. Tāpat notika aktīvs darbs pie konkordāta starp Svēto Krēslu un Latvijas ...
Inese Runce
Skaidrojumi. Viedokļi
Latvijas un Svētā Krēsla noslēgtais konkordāts Latgales jautājuma perspektīvā
1 komentāri
Mārtiņš Drēģeris
Skaidrojumi. Viedokļi
Pāvesta diplomātija starptautiskajās attiecībās un tiesībās
Divdesmit pirmajā gadsimtā Svētais Krēsls pasaulē ir īpašs suverēns, politiska un reliģiska institūcija, kas valsts galvas – pāvesta – personā apvieno laicīgo un garīgo varu. Romas pāvests joprojām ir persona, kas piesaista ne ...
AUTORU KATALOGS