ŽURNĀLS Akadēmiskā dzīve

18. Aprīlis 2023 /Nr.16 (1282)

Uzaicinājums uz vieslekciju "Blokķēdes regulējums un viedie līgumi"
SATURA RĀDĪTĀJS

Latvijas tiesību institūts aicina uz profesora Franka Emmerta (Prof. Frank Emmert, LL.M., FCIArb) vieslekciju "Blokķēdes regulējums un viedie līgumi” (Blockchain Regulation and Smart Contracts) 2023. gada 21. aprīlī pulksten 10.00 Rīgas Latviešu biedrības nama Zelta zālē, Rīgā, Merķeļa ielā 13.

Biedrība "Latvijas tiesību institūts" ar Augstākās tiesas, Latvijas Zvērinātu advokātu kolēģijas, Rīgas Latviešu biedrības, žurnāla "Jurista Vārds", Konkurences padomes, Latvijas Universitātes Juridiskās fakultātes, Eiropas Savienības tiesību asociācijas un vairāku zvērinātu advokātu biroju atbalstu savas ārvalstu akadēmiķu vieslekciju programmas ietvaros rīko Indiānas Universitātes (ASV) McKinney tiesību skolas profesora, bijušā Konkordijas Starptautiskās universitātes Igaunijā Juridiskās fakultātes dekāna prof. Franka Emmerta vieslekciju "Blokķēdes regulējums un viedie līgumi".

Pasākumu vadīs tā rīkotājs – Latvijas tiesību institūta direktors, zvērināts advokāts Edijs Poga. Vieslekcija notiks angļu valodā. Interesentiem lūgums pieteikties, sūtot e-pastu uz: edijs.poga@lti.lv.

 

Par Franku Emmertu

F. Emmerts ir John S. Grimes tiesību profesors Indiānas Universitātes (ASV) McKinney tiesību skolā un tur esošā Starptautisko un salīdzinošo tiesību centra izpilddirektors. Viņš ir arī Karaliskā arbitru institūta (Chartered Institute of Arbitrators) biedrs.

Profesors ir autors neskaitāmām publikācijām starptautisko biznesa un tirdzniecības tiesību, starptautisko ieguldījumu tiesību, Eiropas Savienības tiesību, likuma varas un tās attīstības jautājumos. Īpaši atzīmējama viņa monogrāfija par starptautiskajiem biznesa darījumiem, kura nesen piedzīvoja jau otro izdevumu (International Business Transactions: Text, Cases, and Materials, 2n ed., Carolina Academic Press, 2021).

Profesors bieži uzstājas ar referātiem dažādās starptautiskās konferencēs, kā arī sniedz padomus korporatīviem klientiem, nevalstiskām organizācijām un valdībām starptautiskās tirdzniecības un ieguldījumu tiesību jautājumos. Sevišķu uzmanību viņš pievērsis blokķēdes regulējumam, kā arī viedajiem līgumiem un viedai strīdu risināšanai. Profesors ir arī Viedās mediācijas un arbitrāžas institūta Indianapolisā (the International Smart Mediation and Arbitration Institute) (ASV) dibinātājs un vadītājs.

Savu karjeru F. Emmerts sācis Vācijā, kur 20. gadsimta 80. gadu beigās pabeidza Minhenes Universitātes Juridisko fakultāti un kvalificējās tiesneša amatam Vācijā, bet vēlāk devās uz ASV, kur ieguva maģistra grādu tiesībās Mičiganas Universitātes Juridiskajā fakultātē. Tādējādi F. Emmerts apguvis gan kontinentālās Eiropas, gan Amerikas tiesības. Baltijas kontekstā profesors ir plašāk pazīstams ar savu pasniedzēja un dekāna darbu Konkordijas Starptautiskajā universitātē Igaunijā. Viņa aizrautīgais darbs un starptautiskā un salīdzinošā pieeja tiesību apguvē veido pamatu veselai Baltijas, tostarp arī Latvijas, juristu paaudzei, kas Konkordijas universitāti sauc par savu alma mater.

 

Par pasākuma rīkotājiem

Biedrība "Latvijas tiesību institūts" ir neatkarīga, nepolitiska, nevalstiska bezpeļņas apvienība, kurā apvienojušās personas ar kopīgām interesēm par Latvijas tiesībām un to attīstību. Institūts vienmēr un visur darbojas neatkarīgi un stāv ārpus politisko partiju politikas. Institūta misija ir veicināt Latvijas Republikas kā demokrātiskas taisnības un tiesību valsts tālāku atjaunošanu, nostiprināšanu un attīstību.

ATSAUCE UZ ŽURNĀLU
Uzaicinājums uz vieslekciju "Blokķēdes regulējums un viedie līgumi". Jurista Vārds, 18.04.2023., Nr. 16 (1282), 39.lpp.
komentāri
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
visi numura raksti
Dina Gailīte
Intervija
Mums ir bažas, ka reforma nevis uzlabos, bet pasliktinās juridiskās izglītības kvalitāti
Pirms dažām nedēļām lielu interesi arī juridiskajā sabiedrībā raisīja ziņas par gaidāmajām reformām Latvijas Universitātē, kur iecerēts veidot tikai četras fakultātes. Līdz ar to ilggadējo patstāvību varētu zaudēt arī ...
1 komentāri
Dimitrijs Trofimovs
Aptauja
Kādi ir tiesību aizsardzības iestāžu darbinieku izglītības un tālākizglītības izaicinājumi
Ņemot vērā, ka šis tematiskais numurs veltīts tiesību aizsardzības iestāžu darbinieku izglītībai, "Jurista Vārds" vērsās pie Iekšlietu ministrijas valsts sekretāra Dimitrija Trofimova ar lūgumu sniegt atbildes uz šajā jomā ...
Anita Fišere
Skaidrojumi. Viedokļi
Darba vidē balstītu studiju lielākais ieguvums – profesionālāks darbinieks Valsts policijā
Anita Fišere, Vita Zukule, Ērika Krutova
Skaidrojumi. Viedokļi
Formālās izglītības ieguves iespējas Valsts policijas koledžā
Evita Lipe, Ieva Kļaviņa
Skaidrojumi. Viedokļi
Valsts policijas un tās partneru izglītības iespējas CEPOL
AUTORU KATALOGS