ŽURNĀLS Tiesību politika

13. Jūnijs 2023 /Nr.24 (1290)

Par projektu "Justīcija attīstībai", Tieslietu akadēmiju un Latvijas tieslietu jomas nākotni
Anna Skrjabina
Projekta "Justīcija attīstībai" vadītāja 

2022. gada nogalē noslēdzās septiņu gadu projekts "Justīcija attīstībai"1 ar mērķi stiprināt tiesu un tiesībaizsardzības iestāžu kapacitāti Latvijā. Tā ietvaros norisinājās vairāk nekā 1200 mācību un citu pasākumu, piedaloties ap 22 tūkstošiem dalībnieku, tika izstrādāti vairāki pētījumi, iniciējot un atbalstot būtiskas reformas tieslietu jomā.

Pamatā projekts bija vērsts uz profesionālās pilnveides mācību programmu izstrādi un realizāciju, rīkojot seminārus, konferences, profesionālās diskusijas un pieredzes apmaiņas, izstrādājot rokasgrāmatas un judikatūras apkopojumus.

Projekta "Justīcija attīstībai" ietvaros īstenotas arī vairākas inovatīvas iniciatīvas, piemēram, realizēts Latvijas tieslietu sistēmas novērtējums sadarbībā ar vairākām starptautiskām organizācijām, ieviesti dažādi digitālie risinājumi. Projekts sekmēja Latvijas tieslietu sektora atpazīstamību un sadarbību starptautiskā līmenī: tas atbalstīja Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (OECD) nozīmīgāko tieslietu jomas diskusiju, Eiropas Tiesību institūta Ģenerālās asamblejas, Eiropas Padomes darba grupu, Rīgas Tieslietu līderu foruma un citu pasākumu norisi Latvijā.

Varētu teikt, ka projekta laikā īstenoto profesionālo pasākumu intensitāte un aktualitāte Eiropas līmenī nodrošināja, ka Rīga tika iezīmēta pasaules kartē kā viens no juridiskās domas attīstības centriem.

Uzsākot projektu, 2016. gadā tika nodrošināta Latvijas iestāšanās Eiropas Tiesību akadēmijas (ERA) vadības padomē, kā arī notika turpmāka sadarbība ar ERA, rīkojot Rīgā vairāk nekā 60 seminārus par dažādiem Eiropas Savienības tiesību jautājumiem.

komentāri
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
visi numura raksti
Dāvis Gertmans
Skaidrojumi. Viedokļi
Kapitālsabiedrības reputācija un tās civiltiesiskās aizsardzības tiesiskais pamats
Kristīne Mahaheja
Skaidrojumi. Viedokļi
Prokurora priekšraksta par sodu piemērošanas problēmas
Šī raksta mērķis ir izzināt prokurora priekšraksta par sodu tiesību institūtu, noskaidrot, cik efektīvs ir prokurora priekšraksta par sodu piemērošanas mehānisms kā alternatīvs risinājums kriminālprocesā, apzināt šī mehānisma ...
5 komentāri
Olafs Grigus
Tiesību prakses komentāri
Regulējuma loma Latvijas politisko partiju sistēmas ilgtspējā
Šajā rakstā centīšos īsi raksturot dažas no galvenajām Latvijas politisko partiju sistēmas iezīmēm un galvenos argumentus, kas izskanējuši Satversmes tiesas lietā Nr. 2021-36-01. Tāpat arī iezīmēšu galvenos secinājumus, ko lietā ...
Iveta Kažoka
Tiesību prakses komentāri
Satversmes tiesa un vietējā demokrātija: sabiedrotie vai pretinieki?
1 komentāri
Māris Pūķis
Tiesību prakses komentāri
Komentārs par Satversmes tiesas lietu 2021-36-01
AUTORU KATALOGS