ŽURNĀLS Tiesību politika

15. Augusts 2023 /Nr.33 (1299)

Uzsākta parakstu vākšana iniciatīvai par tautas vēlētu Valsts prezidentu

Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) 3. augustā parakstu vākšanai tautas nobalsošanas ierosināšanai ir reģistrējusi iniciatīvas grupas iesniegto likumprojektu "Grozījumi Latvijas Republikas Satversmē", kas paredz tautas vēlētu Valsts prezidentu. Saskaņā ar CVK informāciju parakstu vākšana par šo likumprojektu ir sākusies 2023. gada 4. augustā, bet noslēgsies – 2024. gada 3. augustā, un šajā laikā ir jāsavāc 154 241 Latvijas pilsoņa paraksts.

Pieņemot lēmumu par partijas "Saskaņa" precizētā Sa­tversmes grozījumu projekta reģistrēšanu parakstu vākšanai referenduma ierosināšanai, CVK locekļi ir vērtējuši, vai iesniedzējs atbilst likuma "Par tautas nobalsošanu, likumu ierosināšanu un Eiropas pilsoņu iniciatīvu" prasībām un vai likumprojekts pēc formas un satura ir pilnībā izstrādāts.

komentāri
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
visi numura raksti
Valentija Liholaja
Skaidrojumi. Viedokļi
Cietsirdība pret dzīvnieku un atbildība par to
Pievērsties šim jautājumam pamudināja Sannijas Matules redaktora sleja žurnālā "Jurista Vārds" šā gada 13. jūnijā,1 kurā aktualizēta tēma par sabiedrībā izplatīto un arvien pieaugošo cietsirdīgo izturēšanos pret dzīvniekiem un ...
3 komentāri
Artūrs Caics
Skaidrojumi. Viedokļi
Satversmes tiesas jaunākā judikatūra enerģētikas lietās
Enerģētikas jomas aktualitāte un nozīme pieaug ne vien starptautiskajās attiecībās, nacionālajā politikā un iedzīvotāju ikdienas dzīvē, bet arī Satversmes tiesas judikatūrā. Iepriekšējos 12 mēnešos Satversmes tiesa ir ...
Olga Bogdanova, Gatis Junghāns, Santa Zāģere-Tihova
Skaidrojumi. Viedokļi
Baltijas valstu elektroenerģijas tirgus attīstības plāns

Šajā rakstā dots ieskats par Baltijas valstīs plānotajām būtiskajām elektroenerģijas tirgus izmaiņām laika periodā līdz 2025. gadam.

Kārlis Baltputnis, Kristīne Eglīte, Gunārs Valdmanis
Skaidrojumi. Viedokļi
Eiropas elektroenerģijas tirgus: evolūcija vai revolūcija
Laura Ratniece
Informācija
Pieejami četru CISG Konsultatīvās padomes Viedokļu tulkojumi latviešu valodā
AUTORU KATALOGS