ŽURNĀLS Informācija

6. Februāris 2001 /Nr.2 (195)

Par starptautiskā tiesību zinātņu foruma atziņām

Par starptautiskā tiesību zinātņu foruma atziņām

Pagājušo piektdien, Spīdolas — dailes un zinātnes simbola — dienā, LU Mazajā aulā beidzās starptautiskā tiesībzinātniskā konference "Tiesību transformācijas problēmas sakarā ar integrāciju Eiropas Savienībā". (Par tās sākumu — "LV" 02. 02. 2001., Nr. 19 — red.)

Divas dienas lasīti un diskutēti referāti, un, lai arī laika limits veica savas korekcijas, konferences sekcijās strādāts spraigi. Par šī darba rezultātiem pasākuma noslēguma sēdē ziņoja sekciju vadītāji.

Par Privāttiesību sekcijā paveikto runāja tās vadītājs LZA īstenais loceklis, Dr. habil. iur. prof. Kalvis Torgāns, kurš atgādināja, ka konferences gaitā sekcijā noklausījušies un diskutējuši par 11 referātiem. Zinātnieks atzīmēja — referāti ir bijuši interesanti un atklājuši daudzos tiesību problēmu virzienus, turklāt konferences pozitīvais aspekts ir arī gūtais priekšstats par kaimiņvalstu aktuālajām problēmām. Tā, Lietuvā no šā gada 1. jūlija stāsies spēkā civilkodeksa saistību tiesību daļa, savukārt interesanti bijis uzklausīt Igaunijas pieredzi darbā ar saistību tiesību jauna regulējuma izstrādi.

K.Torgāns uzsvēra — statistika un prakse apliecina, ka nav šķēršļu sadarbībai ar Eiropas Savienību (ES) ekonomiskajā un civiltiesību ziņā, tomēr arī šajā gadījumā ir iespējams diskutēt par dažādiem strīdīgiem juridiskiem aspektiem.

komentāri
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
visi numura raksti
Juristu likteņi
Par laimi, kas paša pelnīta sava mūža gados
Juristu likteņi
Par kolēģi, kam svarīgs godaprāts
Informācija
Par tiesu darbu pērn un izredzēm nākotnē
Uldis Krastiņš
Skaidrojumi. Viedokļi
Par krimināltiesībām, kas prasa diskusiju
Satversmes tiesa
Satversmes tiesas reglaments
AUTORU KATALOGS