ŽURNĀLS

5. Janvāris 1996 /Nr.1 (15)

Par jaunākajiem kodeksu projektiem. Preses konferencē Tiesu pilī

Jurista vārds Nr.8

Par jaunākajiem kodeksu projektiem

Preses konferencē Tiesu pilī

11. septembrī Tiesu pilī notika Latvijas Republikas Tieslietu ministrijas rīkotā preses konference par izstrādātajiem tiesvedības procesu kodeksiem, Administratīvās atbildības kodeksu un Kriminālkodeksu.

Preses konferencē tieslietu ministrs R.Apsītis informēja par to, ka Tieslietu ministrijā izveidotās grupas ir pabeigušas darbu pie jaunajiem tiesvedības procesu kodeksiem, Administratīvās atbildības kodeksa un Kriminālkodeksa. Tieslietu ministrs uzsvēra, ka, neraugoties uz kritiskām piezīmēm (Tieslietu ministrija pārāk ilgi strādājot), jauno kodeksu veidošana bija sarežģīts, grūts un darbietilpīgs process. Protams, jaunie kodeksi ir tikai projekti, tāpēc ar tiem vajadzētu iepazīties ne tikai juristiem un tiesību sargāšanas institūciju darbiniekiem, bet arī plašai sabiedrībai. Lai apspriestu un izteiktu savus viedokļus.

Pēc tam par jauno kodeksu projektiem pastāstīja šo kodeksu darba grupu vadītāji un locekļi.

Zvērināta advokāte, kriminālprocesa kodeksa projekta darba grupas vadītāja V.Jākobsone raksturoja Latvijas Republikas Kriminālprocesa kodeksa projektu:

"Latvijas Republikas Kriminālprocesa kodeksa projekta izstrādāšanas darba grupa ir pabeigusi kodeksa projekta otro variantu.

komentāri
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
visi numura raksti
Par īres līgumu noslēgšanu
Zemesgrāmatu ziņas
Privatizācijas ziņas
Privatizācijas ziņas
Par aizsardzības stratēģiju cīņā pret noziedzību Latvijā
AUTORU KATALOGS