ŽURNĀLS Intervija

6. Aprīlis 2000 /Nr.14 (167)

Ar pārmaiņām - ne tikai sistēmas iekšienē

Ar pārmaiņām — ne tikai sistēmas iekšienē

Uldis Pētersons, Satiksmes ministrijas valsts sekretārs, — "Latvijas Vēstnesim"

Foto: Māris Kaparkalējs, "LV"

J1.JPG (20377 BYTES) — Jūs esat iepazinies ar Valsts pārvaldes iekārtas un Valsts aģentūru likumu projektiem, kurus izstrādājis īpašu uzdevumu ministra valsts pārvaldes un pašvaldību lietās sekretariāts. Kā jūs, valsts pārvaldē ilgu laiku nostrādājis, vērtējat tos un reformas ideju vispār?

— Es nebūšu pirmatklājējs savos apgalvojums. Vispirms teorētiski būtu jānoskaidro — vai valsts pārvaldes reforma Latvijā vispār ir vajadzīga? Otrkārt — vai tas, ko mums pašlaik piedāvā, ir reforma?

Katrai reformai ir noteiktas pazīmes. Viena — tai ir jāmaina attiecības. Valsts pārvaldes reformas gadījumā — attiecības starp valsts pārvaldes aparātu un sabiedrību. Šī reforma nemainīs neko.

Tas, ka vienas pašreizējās institūcijas, kas pašlaik uzrauga, kontrolē un vienlaikus arī administrē un apkalpo, vietā izveidos divas, lai tikai šīs funkcijas nodalītu, nekādas attiecības nemainīs. Tas, ka ierēdņi, atvainojiet, kaut kur augšā "maisīs kārtis", nebūs nekāda reforma un sabiedrībai nekādas pozitīvas pārmaiņas nenesīs. Ja nu vienīgi izmaksas — starp citu, cik šī reforma maksās, tas arī vēl nav aprēķināts.

komentāri
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
visi numura raksti
Informācija
Ar topošajiem likumiem - par sakārtotu valsts pārvaldi
Intervija
Ar reformu - pret neskaidru sistēmu
Informācija
Par neskaidrībām likuma piemērošanā
Viedoklis
Par likuma normu iztulkošanu
Tālāk ejot, ar valsts un pilsoņa apziņu
AUTORU KATALOGS