ŽURNĀLS

18. Janvāris 2002 /Nr.1 (234)

Dienas un darbi

Dienas un darbi

l Otrdien, 1. janvārī, stājās spēkā Komerclikums un Komerclikuma spēkā stāšanās kārtības likums. Likumā ir trīs daļas — pirmajā risināti vispārīgie jautājumi, otrajā skaidrota komersantu atbildība, veidi, darbība, bet trešajā minēta komercsabiedrību reorganizācija. Līdz ar Komerclikuma ieviešanu būtiski tiek samazināts uzņēmējdarbības formu skaits — pašreizējo 13 — 17 formu vietā būs piecas: sabiedrība ar ierobežotu atbildību, akciju sabiedrība, pilna sabiedrība, individuāls komersants un komandītsabiedrība. Komerclikums paredz līdz šim dibinātu uzņēmējsabiedrību pārreģistrāciju līdz 2005. gada 31. decembrim.

l 1. janvārī stājās spēkā grozījumi likumā “Par tiesu varu”. Tie paredz, ka valsts turpmāk apdrošinās tiesnešu dzīvību un veselību, no valsts budžeta piešķirot līdz 24 mēnešamatalgām. Uz tiesnešiem attieksies sociālās garantijas un piemaksas, kādas likumā noteiktas civildienesta ierēdņiem, kā arī šajā likumā paredzētie izņēmumi.

1. janvārī stājās spēkā pārstrādātais Konkurences likums, kas novērš līdzšinējās likumdošanas akta nepilnības. Likums pārstrādāts, ievērojot līdz šim spēkā esošā Konkurences likuma piemērošanas pieredzi pēdējos divos gados.

1. janvārī stājās spēkā grozījumi likumā “Par dzīvojamo telpu īri”.

komentāri
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
visi numura raksti
Artis Nīgals
Par Kriminālprocesa likuma ilgo ceļu Latvijā
Par Augstākās tiesas plēnumu
Gunta Višņakova
Par administratīvo lietu izskatīšanu tiesā, līdz šim un nākotnē
Anrijs Kavalieris
Par koncepciju, kura ir pretrunā ar citu
Latvijas zvērināti advokāti
AUTORU KATALOGS