ŽURNĀLS

29. Janvāris 2002 /Nr.2 (235)

Satversmes tiesa lemj par Saeimas deputātu kompensācijām

Satversmes tiesa lemj par Saeimas deputātu kompensācijām

2002. gada 22. janvārī atklātā tiesas sēdē Satversmes tiesa pilnā sastāvā izskatīja lietu “Par Saeimas Prezidija 2000. gada 28. februāra “Noteikumu par kārtību, kādā no Saeimas budžeta kompensējami izdevumi, kas deputātam radušies, realizējot savas pilnvaras” 4., 5., 6., 7., 8. punkta un 9. punkta pirmā teikuma atbilstību Latvijas Republikas Satversmes 91. pantam”.

Lieta ierosināta saskaņā ar bijušā Latvijas vēstnieka Izraēlā, Augstākās padomes un 5. Saeimas deputāta Ivars Silāra konstitucionālo sūdzību. Tiesas sēdē viņš savu viedokli aizstāvēja kopā ar zvērinātu advokāti Anitu Šnēveli. Institūciju, kas izdevusi apstrīdēto aktu - Saeimas Prezidiju —, pārstāvēja zvērināts advokāts Eduards Ikvilds, kas “LV” lasītājiem varētu būt pazīstams kā bijušais Valsts reformu ministrijas valsts sekretārs. Kā pieaicinātās personas tiesas sēdē piedalījās un savu viedokli izteica arī Saeimas sekretāres biedrs Aleksandrs Bartaševičs, Saeimas Saimnieciskās komisijas priekšsēdētājs Juris Dobelis un Saeimas Revīzijas komisijas priekšsēdētājs Pāvels Maksimovs.

Tiesas sēdei jau ir tikusi pievērsta visai liela uzmanība masu saziņas līdzekļos. Tāpēc “Jurista Vārda” lasītājiem varētu būt interesanti ielūkoties argumentos, ko lietas dalībnieki minējuši savu viedokļu aizstāvēšanai.

komentāri
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
visi numura raksti
Artis Nīgals
Par Latvijas tieslietu ceļu uz Eiropu
Par vienotu sabiedrību Latvijā
Rasa Ragulskīte, Pauļus Markovs
Lietuvai ir jauns Civilkodekss
Par bērna tiesībām uz izglītību, atpūtu un jaunradi
Olafs Brūvers
Latvijas cilvēku tiesību sardzē stāvot
AUTORU KATALOGS