ŽURNĀLS

8. Jūlijs 2003 /Nr.25/26 (283/284)

Cik kvalitatīvi ir mūsu tiesu spriedumi

Cik kvalitatīvi ir mūsu tiesu spriedumi

GRAMATA.JPG (11984 bytes)Piektdien, 27. jūnijā, sabiedriskās politikas centra “Providus” telpās Alberta ielā 13 notika “Providus” stipendiātes un Latvijas Universitātes Cilvēktiesību institūta pētnieces Vinetas Skujenieces pētījuma “Latvijas tiesu spriedumu kvalitātes problēmas” prezentācija un apaļā galda diskusija.

Sabiedriskās politikas centrs “Providus” ir neatkarīgs, bezpartijisks politikas institūts, kas dibināts pērnā gada decembrī ar mērķi pozitīvi ietekmēt valsts politikas veidošanu un reformu procesus krimināltiesību, tiesiskas valsts, korupcijas un izglītības politikas jomā. Šis institūts turpina Sorosa fonda –Latvija iedibināto publikāciju sēriju “Sabiedriskā politika”. Tajā jau izdoti pieci pētījumi, kā politologa Valta Kalniņa “Korupcijas novēršanas politika Latvijā: problēmas un izredzes”, Ingas Lukašinskas “Ielas bērni Latvijā: problēmas un risinājumi”, Arta Pabrika “Etniskās proporcijas, nodarbinātība un diskriminācija Latvijā”, Guntras Aistaras “Daudzdzīvokļu namu energoefektivitāte — sociāla un vides nepieciešamība”, kā arī sākumā minētais V. Skujenieces pētījums.

Pasākumā piedalījās “Providus” direktore Vita Tērauda, Augstākās tiesas senatore un Tiesnešu mācību centra valdes priekšsēdētāja Valda Eilande, Tieslietu ministrijas valsts sekretārs Gunārs Kūtris, LU Juridiskās fakultātes lektore Jautrīte Briede, Rīgas Juridiskās augstskolas (RJA) lektors Mārtiņš Mits, Saeimas Juridiskās komisijas priekšsēdētājas biedre Ingrīda Labucka, Rīgas apgabaltiesas Krimināllietu tiesu kolēģijas priekšsēdētāja Ināra Ose un vēl citas amatpersonas, kā arī plašsaziņas līdzekļu pārstāvji un citi interesenti.

komentāri
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
visi numura raksti
Izsludinātie likumi
Par dzīvojamās telpas īres līguma atzīšanu par spēkā neesošu
Par zaudējumu piedziņu
Par Civillikuma 410.panta tulkojumu
Dienas un darbi
AUTORU KATALOGS