ŽURNĀLS

11. Novembris 2003 /Nr.41 (299)

"Koeficientus nosaka fakultātes dome, rūpīgi izvērtējot"

“Koeficientus nosaka fakultātes dome, rūpīgi izvērtējot”

Asoc.prof. Dr.iur. Kaspars Balodis, Juridiskās fakultātes dekāns, - “Latvijas Vēstnesim”

KASPARSBALODIS.JPG (19089 bytes)
Foto: no personiskā arhīva

— Kā veidojas Juridiskās fakultātes budžets – cik naudas tam atvēlēts no valsts budžeta līdzekļiem un cik lielu daļu veido ieņēmumi no mācību maksas un citiem pakalpojumiem?

— Saskaņā ar Juridiskās fakultātes pamatbudžeta tāmes datiem plānotie fakultātes ieņēmumi gan no valsts līdzekļiem, gan pašu ieņēmumiem 2003.gadā ir 1,2 miljoni latu. Ievērojama šīs naudas daļa tiek tērēta atalgojumiem. Algu sistēma Juridiskajā fakultāte tiek veidota, pamatojoties uz Latvijas Universitātes (LU) darba samaksas nolikumu, kas paredz pamatalgu likmes akadēmiskajam personālam, kā arī iespēju algas palielināt ar fakultātes domes noteiktu papildkoeficientu.

— Vai fakultātes rīcībā esošajai valsts budžeta dotācijai ir noteikts konkrēts izlietojuma mērķis?

— Juridiskajai fakultātei atvēlētajai valsts budžeta dotācijas daļai nav īpaši iezīmēts izlietošanas mērķis, nav strikti noteikts, ka šī nauda ir jāizlieto, piemēram, pasniedzēju algām. Valsts budžeta dotāciju nesaņem tieši Juridiskā fakultāte, bet gan Latvijas Universitāte. Dotācijas apjoms tiek rēķināts, balstoties uz viena studenta studiju izmaksām gadā, kas dažādās studiju programmās ir stipri atšķirīgas. LU iekšienē valsts budžeta dotācija tiek sadalīta fakultātēm. Iekšējā sadalē valsts naudai var noteikt arī konkrētu izlietošanas uzdevumu. Piemēram, šogad ir noteikts, ka fakultātēm noteikta daļa valsts naudas ir jāizlieto attīstības pasākumiem, piemēram, infrastruktūras uzlabošanai.

komentāri
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
visi numura raksti
Kas kļūs par Tiesu administrācijas direktoru
Dienas un darbi
Izsludinātie likumi
Edgars Pastars
Kas var pārstāvēt personu civilprocesā
Tiesu prakse, nosakot sodus pēc Krimināllikuma 233. panta 3. daļas
AUTORU KATALOGS