ŽURNĀLS Tiesību prakse

28. Septembris 2004 /Nr.37 (342)

Par uzturēšanās atļauju

Par uzturēšanās atļauju

Lieta Nr. SKA-28 C 27112003

2004.gada 20.aprīlī

Valstij nav obligāts pienākums akceptēt laulātā ārzemnieka apmešanos izvēlētajā valstī

Spriedums
Latvijas Republikas Augstākās tiesas Senāta Administratīvo lietu departamenta senatoru kolēģija šādā sastāvā: tiesas sēdes priekšsēdētāja senatore I.Skultāne, senatore J.Briede, senatore G.Višņakova, piedaloties pieteicējas pārstāvei zvērinātai advokātei Daigai Siliņai un Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes pārstāvei Zinaīdai Vasilai, 2004.gada 20.aprīlī atklātā tiesas sēdē Rīgā, Brīvības bulvārī 36, izskatīja lietu, kas ierosināta pēc Ināras Kapses pieteikuma par Iekšlietu ministrijas Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes amatpersonu prettiesisku rīcību sakarā ar Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes kasācijas sūdzību par Rīgas apgabaltiesas Civillietu tiesas kolēģijas 2003.gada 10.decembra spriedumu.

Aprakstošā daļa
[1] Ināra Kapse ir Latvijas Republikas pilsone. 1997.gada 26.jūlijā Vidzemes priekšpilsētas Dzimtsarakstu nodaļā viņa reģistrējusi laulību ar Krievijas Federācijas pilsoni Sergeju Komnatniju.
[2] 2002.gada 4.novembrī Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde (turpmāk – Pārvalde) noraidījusi Sergeja Komnatnija lūgumu izsniegt uzturēšanās atļauju, norādot, ka viņš kā Krievijas Federācijas Bruņoto spēku militārpersona ir saņēmis dzīvokli Krievijā, izmantojot ASV palīdzības programmu. Līdz ar to Sergejs Komnatnijs ir atteicies pretendēt uz pastāvīgu dzīves vietu Latvijā, un viņam ir tiesības ieceļot un uzturēties Latvijā ar vīzu 90 dienas gadā.

komentāri
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
visi numura raksti
Jānis Endziņš
Skaidrojumi. Viedokļi
Trīs mēneši, un Komerclikums būs ieviests pilnībā
Informācija
Izsludinātie likumi
Informācija
Dienas un darbi
Juridiskā literatūra
Palīgs cilvēktiesību apguvē un izpratnē
Informācija
Prokuratūra atzīmē gadskārtu ar jauniem mērķiem un amata tērpiem
AUTORU KATALOGS